Dell Optiplex 390 DT

Acest sistem desktop PC Dell Optiplex 390 DT e soluţia Office/Business pentru acasă sau compania dumneavoastră. Îl recomand deoarece are o construcţie solidă, o configuraţie decentă, are o mulţime de porturi şi un preţ atractiv ca şi în cazul lui 390 MT. Dacă doriţi un model ca cesta, eu recomand pe cel fără sistem de operare deoarece poate fi achiziţionat la un preţ mai atractiv (chiar şi cu DVD cu Windows) decât cel cu Windows preinstalat. Astfel veţi economisi vreo 150 de lei dacă optaţi şi pentru DVD cu Windows. Acea diferenţă de preţ e probabil de la faptul că unul e Premium iar cel celălalt e Professional. Deci puteţi opta pentru care doriţi, însă eu aş merge pe cel cu Free DOS. Acel Optiplex 390 DT are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Cu monitor

Specificații tehnice

Are un procesor Pentium Dual Core de la Intel numit G630. Acesta are o frecvenţă de 2.7 GHz, un cache de 3 MB şi placa video integrată Intel HD graphics. Se poate observa că placa video Intel are suport HD dedicat filmelor şi deci poate reda filme HD şi unul Full HD. Însă acest desktop PC a fost conceput pentru utilizare office și deci pentru aplicații și internet. Placa de bază cu chipset Intel H61 vine cu o memorie RAM instalată de 2 GB la 1333 MHz. Deasemenea are sunet integrat, slot PCI Express x16, trei sloturi PCI Express x1 și rețea integrată. Are un hard disk de 3.5 inci și cu n spațiu de stocare de 500 GB. E destul de performant având în vedere că e SATA II la 7200 RPM. Are și o unitate DVD-RW 16x dar și boxe integrate. Un plus al acestui desktop PC ar fi că are periferice incluse (mouse și tastatură) dar care din păcate nu sunt cu tehnologie wireless.

Folosește o sursă destul de mică motiv pentru care are și un consum de energie scăzut. La capitolul porturi are: microfon, ieșire audio, VGA, opt USBuri 2.0, LAN și Line Out.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: cântărește doar 5.7 kilograme, performant, preț acceptabil pentru un desktop din segmentul business, periferice incluse, multe USBuri și carcasă robustă.

Minusuri: nu are USB 3.0.

Concluzie

Acest Optiplex 390 din seria DT de la Dell e recomandarea mea pentru cei care vor să facă o adevărată investiție și cu siguranță nu veți regreta. Alături de acesta aș recomanda un monitor tot de la acest producător deoarece se potrivesc de minune și ambele sunt de produse de calitate superioară.

Te-ar mai putea interesa