Dell OptiPlex 3020 SFF, sistem desktop business

Dell OptiPlex 3020 SFF e un sistem desktop PC interesant deoarece are o carcasă compactă. Configurațiile sunt bune având în vedere că a apărut recent pe piață. Mă refer la procesoarele Haswell i3 și i5, nu e nevoie de i7 având în vedere că nu vă jucați jocuri. Doar desktopurile de gaming sau profesionale (editare) au nevoie de procesoare peste măsură. Sistemul de operare Windows 7 e perfect pentru utilizatorii office dar veți primi și o licență Windows 8. Windows 8 și 8.1 se adresează celor care vor utiliza acea interfață Metro și serviciile de la Microsoft. E un desktop care poate fi bun pentru acasă ori pentru a-l folosi la locul de muncă.

Nu e chiar accesibil, iar alternative pot fi un desktop construit pe componente sau unul de la Serioux. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Așa arată
Așa arată

Procesorul poate diferi în funcție de alegerea făcută dar placa video integrată e cam aceeași. Are sunet integrat, rețea integrată, video integrat și altele. Pe partea de memorie are 4GB de RAM dar se poate instala și mai mult. Hardul său e de 500GB, spațiu care pare a fi satisfăcător iar performanțele sunt decente (7200 RPM). Puteți alege și medii de stocare externe dacă nu vă ajunge acel spațiu intern.

Chiar dacă e integrată acea placă video, puteți reda filme și aplicații diverse. Windows 7 mi se pare alegerea perfectă pentru utilizatorii simpli iar acea interfață interesantă de la 8/8.1 mi se pare inutilă cât timp folosiți alte servicii web. Sunt incluse periferice decente cu interfață USB. Carcasa e mică dar are 8 USBuri (2 sunt de tip 3.0), LAN, VGA, DisplayPort, microfon, audio, căști etc.

Plusuri: multe porturi USB (veți găsi două chiar și în față), ieșire DisplayPort (ideală pentru monitoare profesionale), perifericele incluse sunt fiabile, fiabilitate, construcție robustă și compactă.
Minusuri: nu e chiar accesibil.

Dell OptiPlex 3020 SFF e unul dintre multele desktopuri de la acest brand care pot fi folosite ca și desktopuri de tip business. E mai scump decât altele și pentru că e mai compact. Jos am pus o prezentare a noii generații care oferă procesoare Haswell de la Intel. Diferențele de performanțe între IvyBridge și Haswell sunt nesesizabile, deci puteți alege fără probleme și o generație mai veche.

Te-ar mai putea interesa