Dell OptiPlex 3020 SFF, sistem desktop business

Dell OptiPlex 3020 SFF e un sistem desktop PC interesant deoarece are o carcasă compactă. Configurațiile sunt bune având în vedere că a apărut recent pe piață. Mă refer la procesoarele Haswell i3 și i5, nu e nevoie de i7 având în vedere că nu vă jucați jocuri. Doar desktopurile de gaming sau profesionale (editare) au nevoie de procesoare peste măsură. Sistemul de operare Windows 7 e perfect pentru utilizatorii office dar veți primi și o licență Windows 8. Windows 8 și 8.1 se adresează celor care vor utiliza acea interfață Metro și serviciile de la Microsoft. E un desktop care poate fi bun pentru acasă ori pentru a-l folosi la locul de muncă.

Nu e chiar accesibil, iar alternative pot fi un desktop construit pe componente sau unul de la Serioux. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Așa arată
Așa arată

Procesorul poate diferi în funcție de alegerea făcută dar placa video integrată e cam aceeași. Are sunet integrat, rețea integrată, video integrat și altele. Pe partea de memorie are 4GB de RAM dar se poate instala și mai mult. Hardul său e de 500GB, spațiu care pare a fi satisfăcător iar performanțele sunt decente (7200 RPM). Puteți alege și medii de stocare externe dacă nu vă ajunge acel spațiu intern.

Chiar dacă e integrată acea placă video, puteți reda filme și aplicații diverse. Windows 7 mi se pare alegerea perfectă pentru utilizatorii simpli iar acea interfață interesantă de la 8/8.1 mi se pare inutilă cât timp folosiți alte servicii web. Sunt incluse periferice decente cu interfață USB. Carcasa e mică dar are 8 USBuri (2 sunt de tip 3.0), LAN, VGA, DisplayPort, microfon, audio, căști etc.

Plusuri: multe porturi USB (veți găsi două chiar și în față), ieșire DisplayPort (ideală pentru monitoare profesionale), perifericele incluse sunt fiabile, fiabilitate, construcție robustă și compactă.
Minusuri: nu e chiar accesibil.

Dell OptiPlex 3020 SFF e unul dintre multele desktopuri de la acest brand care pot fi folosite ca și desktopuri de tip business. E mai scump decât altele și pentru că e mai compact. Jos am pus o prezentare a noii generații care oferă procesoare Haswell de la Intel. Diferențele de performanțe între IvyBridge și Haswell sunt nesesizabile, deci puteți alege fără probleme și o generație mai veche.

Lasă un comentariu