Dell OptiPlex 3020 MT, sistem desktop PC

Dell OptiPlex 3020 MT e un sistem desktop office bun pentru uz casnic ori la lucru deoarece e fiabil. Mulți producători oferă diverse carcase de la alte branduri, astfel că ei doar le asamblează și pun brandul (de exemplu: Serioux). Dar producători precum Dell, oferă propria carcasă iar această serie e disponibilă în multe dimensiuni și configurații. Prefer aceasta chiar dacă are o carcasă mai mare deoarece suportă și multe upgrade+uri și nu mă refer la cele în care introduceți componente care consumă multe resurse (cum sunt plăcile video dedicate). Puteți pune un SSD, mai multă memorie RAM ori o placă de sunet mai bună.

Prețul e foarte bun ținând cont că e oferit de un brand ca Dell. Eu prefer astfel de producători doare oferă soluții pe termen lung, fiabile. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Desktopul
Desktopul

Model procesorului e Intel Core i3-4130 de 3.4 GHz și doar după nume puteți observa că e un Haswell interesant. E o placă video HD 4400 care e prezentă pe mai toate configurațiile noi. Placa de bază e una cu multe sloturi astfel ca voi să puteți pune mai multe plăci. Memoria RAM e una de 4GB și nu cred că ar avea rost să o extindeți mai mult deoarece nu e nevoie de mai mult.

Spațiul de stocare de 500GB e suficient pentru cei ce vor să stocheze multe. Vine cu Ubuntu preinstalat, dar eu aș opta Windows 7 deoarece 8 nu e prea bun pentru utilizatorii de tip office.

Are perifericele clasice inclus: mouse și tastatură Dell. Nu sunt modele wireless cum sunt la alte desktopuri dar cele pe USB sunt mai eficiente. Carcasa vine cu porturi ca: USB 3.0 și 2.0, VGA, DisplayPort, microfon etc. DisplayPort-ul e bun pentru cei ce vor o claritate mai bună deoarece VGA-ul limitează imaginea la HD. Deci e cam la fel de bun ca un DVI și un HDMI, iar monitoare compatibile sunt puține și nu sunt chiar ieftine.

Plusuri: porturi USB destul de multe și chiar cu interfață 3.0, Display Port, procesor Haswell, hard bun – 7200 RPM etc.
Minusuri: nu prea am ce să-i reproșez.

Dell OptiPlex 3020 MT e una din noile serii de desktopuri și spun asta deoarece există diverse configurații, iar numele e același indiferent de configurație. Deci poate fi confundat cu altele chiar și la capitolul design. Există serii OptiPlex 3020 chiar și cu carcase mai mici, iar acelea sunt puțin mai scumpe.

Lasă un comentariu