Dell OptiPlex 3010 SF

Acest sistem desktop PC Dell OptiPlex 3010 SF e unul care se adresează utilizatorilor obișnuiți care vor doar viteză de procesare și fiabilitate. Această categorie de PC-uri Dell e una de tip office/business și e foarte cunoscută pentru eficiență și fiabilitate. Deci e pentru companii dar și pentru persoanele obișnuite care vor un desktop pentru aplicații și internet. Dar nu vă oprește nimeni să vizionați filme 720p, însă nu e recomandat gamerilor datorită lipsei unei plăci video dedicate. Iar pentru că vine cu sursă de 240W, nu puteți face prea multe upgradeuri. OptiPlex 3010 SF are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Așa arată

Specificații tehnice

Procesorul acestui model e unul Ivy Bridge model 3450 și care vine cu placa video HD 4000. S-ar putea să mai apară și alte modele sub același nume, de aceea ar fi bine să verificați toate configurațiile disponibile. Placa de bază e tot una cu chipset H61 și vine cu: 4GB de RAM, sunet integrat, rețea integrată și soluri diverse (chiar și pentru o eventuală placă video). Bineînțeles acea memorie RAM are o frecvență de 1600 MHz și spun asta deoarece e vorba de memorie RAM nouă care e tipică pentru laptopurile și desktopurile ale acestui an. Poate vom vedea în toate memorie cu frecvență chiar și mai mare :).

Hard disk-ul de 500 GB e unul Serial ATA II, motiv pentru care performanțele vor fi impresionante (în special că are 7200 RPM). La un astfel de model mi se pare normal să vine cu software licențiat, însă pentru cei cu un buget mai mic, ar fi fost ideal un model cu Free DOS. Alături de el veți primi un mouse și o tastatură Dell. Nu aveți nevoie nici măcar de boxe deoarece unitate are un difuzor incorporat.

Unitatea vine cu o sursă de 240 W, 8 USBuri 2.0, mufă LAN, HDMI, ieșire VGA, căști, microfon etc. Deci are toate porturile, chiar și HDMI. Această ieșire vă permite să conectați un TV sau un monitor Full HD pentru imagini mai clare și mari.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are o carcasă compactă, e fiabil, are periferice incluse, nu are nevoie de boxe, ieșire HDMI, are suficiente USB uri etc.

Minusuri: nu și-l permite oricine.

Concluzie

Acest OptiPlex 3010 SF e o recomandare pentru cei ce vor un desktop PC de calitate și performant. Poate fi cumpărat chiar și în rate în caz că nu vi-l permiteți dar ați avea nevoie de el.

Te-ar mai putea interesa