Dell OptiPlex 3010 MT

Sistemul desktop PC Dell OptiPlex 3010 MT e unul care-l recomand deoarece vine cu procesor Core i5 și aveți de ales între unul cu Windows și altul cu Ubuntu. Cu timpul vom vedea și alte configurație, poate cu Core i3 sau i7, însă variantele cu Ubuntu sunt considerabil mai accesibile. Se poate observa din poza de jos că arată precum 390 MT sau mai bine zis, se folosește de aceeași carcasă. Se adresează atât uzului casnic cât și pentru companii deoarece prezintă o fiabilitate crescută, performanță și eficiență. OptiPlex 3010 MT are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Așa arată
Tastatura

Specificații tehnice

Procesorul i5-3450 e unul nou făcând parte din seria Ivy Bridge iar frecvența de 3.1 GHz asigură o viteză de procesare excelentă. Placa sa de bază Intel H61 are video integrat (HD 2500), rețea integrată, sunet integrată și porturi. Cei 4GB asigură un multitasking decent în special că e vorba de o memorie de 1600 MHz. Se pot face mici upgrade-uri dar la un model office, nu cred că e cazul. Acel hard de 500 GB e unul SATA3 și viteza de rotație e de 7200 RPM. Alegerea sistemului de operare (Ubuntu sau Windows 7) e în funcție de buget sau necesitate. Perifericele, mouse-ul și tastatura, sunt incluse și sunt cu fir. Vine chiar și cu difuzor incorporat care vă ajută să economisiți ceva bani. Carcasa sa are o greutate de 8.8 kilograme care mi se pare ok pentru dimensiunile sale.

Porturile care le veți găsi la acest desktop sunt: HDMI, ieșire audio, 8 porturi USB 2.0 și microfon. Având în vedere sursa de 265 W, consumul de energie e mic iar instalarea unei plăci video e exclusă. Pe lângă unitate DVD, desktopul are chiar și un card reader de tip 19 în 1.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are un cititor de carduri avansat deoarece suportă multe tipuri de carduri, ieșire HDMI, periferice incluse și procesor Ivy Bridge care asigură toate performanțele.

Minusuri: variantele cu Windows au prețuri piperate, dar pentru companii, sunt recomandate aceste variante.

Concluzie

Acest OptiPlex 3010 MT e un desktop care l-aș recomanda deoarece prețul e atractiv pentru cei ce vor viteză de procesare și fiabilitate. Dacă nu vi-l permiteți puteți opta pentru un model cu Sandy Bridge sau pentru variantele cu Ubuntu. Bineînțeles poate fi lua în rate fixe care e cea mai bună soluție de finanțare. Sper să vom vedea mai multe configurați, poate chiar și cu Core i3 sau Pentium (î caz că vă doriți ceva accesibil).

Te-ar mai putea interesa