Dell Latitude E6430s

Laptopul Dell Latitude E6430s e un model de tip business care se adresează în general celor care călătoresc, care vor performanță, multe porturi și o tastatură iluminată. La capitolul design, nu diferă cu nimic față de alte modele din seria Latitude. Construcția sa e robustă, având balamale metalice Adică arată identic, doar configurația și porturile diferă. Din păcate, acesta vine doar într-o singură configurație: Core i5, 4GB, Intel HD Graphics și SSH. Deci prețul e justificat, dar prezintă și dotări speciale care nu le găsiți la unele laptopuri. Acest E6430s are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Capacul
Deschis

Specificații tehnice

Procesorul său e de ultimă generație și e suficient de bun pentru aplicații office și alte sarcini. E un Core i5-3320M care e cel mai nou din seria sa și care e însoțit de o placă video integrată cu suport HD. Din codul său, observăm că ecranul e unul de 14 inci și e unul obișnuit – LCD LED. Îl consider decent pentru navigare web, aplicații și vizionat filme. În rest, are memorie RAM la 1600 MHz și un SSH care e ideal deoarece are memorie integrată de tip flash de 8GB.

Dotările sunt decente în special dacă veți participa la video conferințe deoarece are cameră web HD. Deasemenea, pe lângă porturile obișnuite are eSATA, ExpressCard, USB 3.0 și chiar și bluetooth. Având în vedere configurația, autonomia de funcționare e decentă – 4-5 ore. Chiar greutatea e redusă pentru dimensiunile sale și e normal să fie așa odată ce se adresează persoanelor care călătoresc sau fac naveta. O parte din caracteristicile sale speciale pot fi găsite și pe predecesoarele: tastatură iluminată, conector andocare, mini card slot etc.

Nu știu cât de utile sunt acele dotări special, dar cu siguranță tastatura iluminată e utilă atunci când lucrați seara sau noaptea pe el.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: cred că e o alegere bună deoarece oferă caracteristici folositoare care nu le găsiți la orice laptop, are Windows preinstalat, configurație destul de bună și altele.

Minusuri: nimic.

Concluzie

Acest Dell Latitude E6430s e o recomandare bună pentru cine are un buget generos și nu dorește un ultrabook ci un laptop performant, robust și fiabil. Totuși, sunt multe laptopuri interesante până în acest buget iar dacă nu vă interesează unele caracteristici ale acestuia, veți găsi modele chiar mai ieftine, poate chiar și cu Core i3 și Ubuntu.

Te-ar mai putea interesa