Dell Latitude E6430 ATG

Laptopul Dell Latitude E6430 ATG e unul dintre puținele modele de pe piață care are o formă de geantă diplomat atunci când e închis. Se vede cel mai bine în pozele de jos sau în clipul prezentat la sfârșitul articolului. E disponibil în două configurații dar nu văd de ce ați alege cel cu i7 dacă nu vă doriți să editați cine știe ce. Are o placă video profesională de la NVIDIA care nu e pentru jocuri ci pentru cei care trebuie să editeze sau să proiecteze diverse. Dacă considerați că e prea scump pentru dumneavoastră, există variante de E6430 la prețuri accesibile și care au configurații office decente. Eu vă recomand cele cu i3 și i5 deoarece sunt IvyBridge-uri performante și veți economisi și niște bani. Acel ATG cu i5 are un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Poze

Capacul
Deschis

Specificații tehnice

Procesorul său Core i5-3320M e un IvyBridge destul de nou, dar același lucru pot spune și despre restul configurației. Ecranul e de 14 inci cu rezoluție HD+, însă spre deosebire de laptopuri standard, are ecran single touch și de aceea ar fi fost ideal Windows 8. Pot spune că nu veți întâmpina probleme în nici o aplicație iar multitasking e excelent: 4GB la 1600MHz și SSH de 500GB. Nu e un SSH obișnuit deoarece are o memorie flash integrată care micșorează timpul de pornire al aplicațiilor și Windowsului.

Cât despre performanțele grafice, NVS 5200M de 1GB se descurcă decent în orice program de editat sau proiectat. Pe lângă dotările standard are și dotări speciale: eSATA, ExpressCard, bluetoot, USBuri 3.o, baterie de 9 celule, tastatură iluminată pe roșu, și cameră web HD. Deci poate oferi o autonomie maximă de 8-10 ore și care depinde de setările alese sau aplicațiile folosite.

Pe partea de software oferă doar Windows 7 64 de biți, iar pentru un laptop de 14 icni e normal să nu vină cu tastatură numerică, dar are unitate optică DVD.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: construcție robustă, tastatură antistorpi și iluminată, portabilitatea, ecran cu touch (cu un singur deget), SSH cu memorie flash, baterie mare și la capitolul conectivitate nu-i lipsește nimic, poate doar modemul 3G incorporat .

Minusuri: nu vine cu Windows 8.

Concluzie

Acest Latitude E6430 ATG nu e un laptop obișnuit deoarece oferă o portabilitate superioară, funcționalitate și performantă într-o carcasă compactă și robustă. Alternative la acesta sunt chiar și de la același producător, iar dacă considerați că nu aveți suficienți bani la ora actuală pentru a-l achiziționa, aveți la dispoziție ratele fixe.

Lasă un comentariu