Dell Latitude E6230

Un laptop de tip business accesibil și fiabil e acest Dell Latitude E6230 care îl și recomand. Mai precis, cel cu i3 deoarece nu aveți nevoie de o viteză de procesare așa de mare în special că și hardul e unul de 7200RPM. Face parte din segmentul business datorită construcției robuste, a porturilor speciale și a dotărilor (tastatură iluminată, bluetooth, conector andocare). Din codul său putem trage concluzia că e un laptop compact de 12 inci, însă pentru că a apărut așa recent, are memorie RAM la o frecvență de 1600 MHz și cameră web HD. Puteți să alegeți fie Windows 7 fie 8, după preferințe. Însă cel pe 64 de biți e recomandabil. E6230 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Capacul
Deschis

Specificații tehnice

Procesorul e decent chiar dacă nu e un Ivy Brdge, deoarece e ultimul Core i3 din seria Sandy Bridge – Corei i3-2350M. Deci placa video nu e HD 4000 ci HD 3000, dar performanțele sale sunt similare. Ecranul său de 12.5 inci e unul HD+ de tip LCD LED. Deci e decent pentru a viziona conținut media (filme) dar și pentru navigare web.

Multitaskingul e excelent cu cei 4GB de RAM de aceea nu ar avea rost să-i faceți un upgrade. Hardul nu e unul obișnuit ci de 7200RPM iar spațiul de stocare oferit e de 500GB. Nu are rost să vi-l schimbați deoarece există harduri externe cu interfață USB 3.0. Dotările sale sunt cele obișnuite dar sunt însoțite și de câteva dotări speciale: două porturi USB 3.0, ESATA, ExpressCard, baterie de 3 celule, tastatură iluminată etc. Având în vedere cât de mic e, nu are nici unitate DVD nici tastatură numerică. Instalarea unui sistem de operare diferit (are Ubuntu), se poate face cu o memorie USB.

Având n vedere că bateria are doar 3 celule, nu poate oferi mai mult de 3 ore de funcționare. Însă, dacă îl folosiți pe birou și nu călătoriți, nu cred că acest aspect poate fi considerat ca și un obstacol.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: compact, robust, ușor – 1.18 kg, funcțional, accesibil (comparativ cu restul modelelor) și eficient.

Minusuri: e autonomia.

Concluzie

Acest Dell Latitude E6230 e cel mai mic model din seria sa dar și cel mai ieftin deoarece acestea vin cu procesoare doar din seria Core i. Jos am pus o mică prezentare a sa pentru a vă face o idee mai bună despre el:

Te-ar mai putea interesa