Dell Latitude E5530

Laptopul Dell Latitude E5530 e de tip business datorită construcției și dotărilor sale caracteristice. Sistemul de balamale e mai bun decât la altele, astfel că nu va avea probleme indiferent de câte ori veți deschide laptopul. Configurațiile nu diferă, în cele mai multe cazuri doar procesorul diferă, iar recomandarea mea e cel cu i5 iVy Bridge deoarece nu e cu mult mai scump decât cel cu i3 Sandy Bridge (cu vreo 300 lei). Apreciez carcasa sa realizată din aluminiu și plastică că e ușoară și robustă în același timp. Latitude E5530 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
Tastatura

Specificații tehnice

Cu siguranță mai sunt și alte configurații, dar nu ar avea rost să optați pentru un Core i7, dar trebuie să știți că și cel cu i3 e suficient de bun. Procesorul Core i5-3210M e unul din a treia generație și se poate observa și din codul său (3xx0). Acesta aduce și o placă video mai nouă care se numește HD 4000. Rezoluția ecranului e suficientă chiar și pentru vizionarea de filme, editare sau navigare web. Are și o protecție mată care împiedică reflexia luminii. Chiar și memorie RAM e una nouă, având o frecvență de 1600GHz și e dispusă pe un singur slot. Puteți să o măriți deci la 8GB dar numai dacă nu vă ajung cei 4GB.

La astfel de configurații nu aveți nevoie de multă memorie RAM deoarece nu există aplicații care să consume așa de mult. Doar jocurile consumă, iar acesta nu e un laptop de gaming. În rest, are un hard disk de tip SATA de 500GB, cititor de carduri (poate fi util dacă aveți o cameră foto), DVD RW, cameră web HD, difuzoare și o baterie de 6 celule (autonomia oferită e cea obișnuită). La capitolul porturi, vine cu USBuri de tip 3.0/2.0 (două de tip 3.0 și unul de tip 2.0), HDMI, eSATA, Firewire, audio etc. Prețul e mai mare și pentru că are Windows 7 preinstalat, iar pentru că are 4GB, mi se pare normal să fie pe 64 biți.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are tastatură iluminată, e ușor, robust, performant și are o tastatură plăcută.

Minusuri: autonomia e aceeași ca și la notebookurile obișnuite.

Concluzie

Acest Dell Latitude E5530 e un laptop reușit din cele mai multe puncte de vedere și vine cu software licențiat (ideal pentru cei care îl folosesc la locul de muncă sau acasă și nu vor să se streseze cu instalarea driverelor). Jos poate fi văzută o prezentare s seriei noi de la Dell:

Te-ar mai putea interesa