Dell Latitude E5520

Acest laptop Dell Latitude E5520 e unul dintre cele mai accesibile modele de tip business din această serie. Chiar dacă are un preț cam mare pentru configurația sa, nu veți găsi un laptop așa de robust cum e acesta (carcasă metalică). Designul nu diferă cu mult față de predecesoarele sau celelalte modele din serie. Prețul mai mic se datorează în mare parte configurației cu Celeron, 2GB de RAM și hard de 320GB. Vă recomand încă 2GB de RAM deoarece nu costă mult, iar performanțele se vor observa atunci când veți porni mai multe aplicații în același timp. Latitude E5520 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
Capacul

Specificații tehnice

Procesorul Intel Celeron B840 de 1.9 GHz e unul cu două nuclee și de aceea e suficient de performant. Ecranul LCD LED măsoară 15.6 inci și are o rezoluție tipică – 1366 cu 768 pixeli. Are suport pentru două plăcuțe de memorie și puteți pune chiar și 8GB de RAM pe acest laptop. Dar mai mult de 4Gb nu aveți nevoie. Spațiul de stocare oferit de hard e mic dar performanțele sunt mari – 7200RPM.

Placa video e cea obișnuită, adică Intel HD Graphics care are suport pentru filme la rezoluții mari chiar și 720p. Nu cred că ar avea rost să enumăr toate dotările deoarece multe pot fi găsite pe alte laptopuri, însă cele speciale sunt: Firewire, ExpressCard, eSATA, bluetooth și mai câteva.

Autonomia acumulatorului Li Ion de 6 celule nu e una foarte mare dar decentă – până la 4 ore. Cântărește cât un laptop obișnuit și caracteristicile sale speciale sunt: conectorul de andocare și tastatura iluminată. Sistemul de operare Free DOS are un avantaj, acela că prețul laptopului e mai mic. Dacă veți opta pentru un upgrade la memoria RAM, atunci Windows 7 pe 64 de biți e alegerea corectă.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: o soluție ieftină de tip business cu tastatură iluminată, conector andocare, Free DOS (deci Windows 7 pe 32 sau 64 de biți e numai bun) și vine cu câteva porturi speciale.

Minusuri: hard mic și 2 GB de RAM.

Concluzie

Dell Latitude E5520 e unul din multele modele din seria Latitude care le recomand iar alternative ar putea fi cele de la Lenovo din seria ThinkPad. Dacă îl luați pentru angajați sau pentru dumneavoastră, poate fi util la locul de muncă iar fiabilitatea e o altă caracteristică a sa care trebuie luată în considerare. Jos poate fi văzută o despachetare a unui astfel de laptop:

Te-ar mai putea interesa