Dell Latitude E5430

Spre deosebire de celelalte modele din seria E5000, acest laptop Dell Latitude E5430 nu are tastatură numerică pentru că e mai mic – 14 inci. E chiar și accesibil deoarece sunt disponibile variante cu Ubuntu care le și recomand. Nu sunt prea multe configurații deoarece sunt modele cu i3 și cu i5, iar în funcție de preferințe, Windows sau Ubuntu. Indiferent pentru care veți opta, toate sunt bune deoarece procesoarele sunt noi iar memorie RAM e de 1600MHz. Bineînțeles vine cu multe dotări: tastatură iluminată, porturi, card reader, bluetooth… dar le voi enumera mai jos. Design-ul e cel cunoscut iar construcția e aceeași, adică foarte bună. Latitude E5430 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
Din lateral

Specificații tehnice

Procesorul Intel Core i5-3210M e cel mai nou din serie Core i5 de la această oră. Spre deosebire de seria precedentă, are o tehnologie de fabricație nouă (22 nm) și placa video HD 4000. Faptul că are ecran de 14 inci și nu de 15.6 inci, face ca laptopul să fie puțin mai mic dar și ușor – circa 2 kilograme (cu jumătatea de kilogram mai ușor). Acela e unul HD dar nu ar fi stricat unul și mai bun (900p).

Memoria RAM DDR3 de 4GB e mai mult decât suficientă, chiar și pentru un laptop multimedia. Dar există posibilitatea upgradării la 8GB având un slot liber. Vă asigur că multitaskingul va fi unul excelent deoarece în mod normal aplicațiile și sistemul de operare nu folosesc mai mult de 2-3GB. HDD-ul e și el decent deoarece are o viteză de rotație de 7200RPM și 500GB spațiu de stocare. Configurația e mai mult decât ok iar cât despre dotări, sunt diversificate. La capitolul multimedia are dotările cunoscute: card reader, difuzoare, DVD și cameră web. Porturile care pot fi găsite la acesta sunt: USB 2.0, două USBuri 3.0, HDMI, eSATA, audio și LAN.

Bateria sa e de 6 celule care oferă o autonomie tipică pentru un așa laptop – 3-4 ore. Tastatura iluminată e utilă deoarece e de folos autnci când luminozitatea camerei nu e ideală pentru scriere sau e chiar întuneric.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: nu multe laptopuri pot fi lăudate pentru carcasa lor robustă sau pentru dotări, sunt vreo 4 modele la ora actuală, deci aveți din ce alege și tastatura iluminată e foarte utilă.

Minusuri: lipsă cititor de amprentă.

Concluzie

Acest Dell Latitude E5430 e unul portabil (chiar dacă are o carcasă realizată din aluminiu și plastic), performant și funcțional (datorită dotările). Am postat un clip de prezentare a acestei serii numite E5000 și se poate observa că arată similar cu seria precedentă:

Te-ar mai putea interesa