Dell Inspiron N7010

Un model de laptop de tip multimedia și business este acest laptop Dell Inspiron N7010 sau pe scurt Dell N7010 care vine diagonală de 17 inci (nu de 15 ca N5010) cu procesor fie i3 fie i5, 3 sau 4 giga de RAM, placă video integrată Intel HD Graphics și placă video dedicată 5470 de 1 giga. Majoritatea modelelor Dell N7010 au sistem de operare Free DOS. Acest Dell N7010 vine în mai multe culori (ca N7110) printre care amintesc roșu, albastru și negru fumuriu.
Acest model numit și Dell 17R are un preț bun Vezi prețul special de azi » și vine în configurații destul de bune. Design-ul acestui model N7010 dă impresia unui laptop de tip Premium și deci nu este un laptop care oricare altul, motiv pentru care ar trebui să-l luați în considerare și pe acesta atunci când vă gândiți să achiziționați un laptop.

Un laptop Dell Inspiron N7010 sau Dell N7010 poate fi ideal pentru cei pasionați de filme și jocuri deoarece are un ecran generos de tip LED care presupune o luminozitate mai bună dar și un contrast mai ridicat. Chiar dacă Dell N7010 nu este cel mai nou model de la Dell, are toate tehnologiile necesare de care aveți nevoie. Tastatura este una ergonomică și destul de bine realizată. Suprafața lucioasă a laptopului dă un plus de elegantă acestui model de laptop N7010.

Poze

Ecranul
Capac

Specificații tehnice

Procesorul este oferit de Intel care poate fi unul i3 sau i5 model 370M/380M sau 480M, care are tehnologie 32 nm, frecvență de 2,5 GHz/2,4 GHz sau 2,6 GHz și cache de 3 MB. Ecranul LCD TrueLife cu tehnologie LED are o rezoluție HD+ adică de 1600 cu 900 pixeli și o diagonală de 17,3 inci. Astfel imaginile vor lua viață datorită acestui ecran superb de tip LED iar culorile vor fi mai vii, nu ca pe cele LCD clasice. Capacitatea memoriei RAM este de 4 giga care poate fi mărită până la 8 giga, 4 giga cred că sunt destui deoarece sunt de tip DDR3 și au o frecvență de 1333 MHz.

Hard disk-ul Serial ATA are un spațiu de stocare de 500 de giga la o viteză de 5400 de rotații pe minut. Placa video ATI Mobility Radeon HD 5470 are o memorie video de 1 giga pe 64 de biți și este una dintre cele mai bune din categoria sa (64 de biți). Dell N7010 mai are și o placă video Intel HD Graphics care este integrată în chip și pe care o puteți folosi ori de câte ori nu vă jucați un jos sau nu vizionați un film Full HD. La capitolele multimedia, porturi şi conectivitate un laptop Dell Inspiron N7010 are unitate DVD, difuzoare stereo de 4 W, cameră web de 1,3 MP, cititor de carduri, tehnologie SRS Premium Sound, trei USB-uri 2.0, port VGA, reţea RJ-45, ieşire audio, ESATA, bluetooth şi Wi-Fi.

Plusuri și minusuri

Ca plusuri: vine în trei culori, destul de uşor pentru un laptop de 17 inci (3 kilograme), are tastatură numerică, configuraţie decentă pentru orice gen de persoană fie că-i plac jocuri fie că dorească să-l folosească pe post de home theater, sistem de operare gratuit Free DOS, autonomia de lucru a bateriei de 6 celule este peste medie şi N7010 este un laptop foarte performant raportat la preţ.

Ca minusuri: placa video este pe 64 de biţi acesta ar fi un minus pentru cei care doresc să-l folosească pentru jocuri.

Concluzie

Acest laptop Dell Inspiron N7010 sau pe scurt Dell N7010 este un laptop bun din toate punctele de vedere şi cred că acest model Dell N7010 de 17 inci ar fi cel mai recomandat deoarece vine de la un producător cu experienţă în domeniu şi nu este aşa de scump.

3 comentarii la „Dell Inspiron N7010”

 1. Acesta este al zecelea laptop pentru mine, nici nu mai știu care a fost primul. Și pe cum au trecut anii nici nu-mi vine să cred la ce s-a ajuns… Am optat pentru un Dell Inspiron N7010 deoarece este un model la care se vede că s-a lucrat mult și cu atenție la detaliu are toate caracterisiticile necesare , este un produs de calitate și ecranul este unul superb deoarece este LED iar culoile sunt mai vii ca niciodată.

  În sfârșit pot spune că am un laptop rapid care nu știu dacă îl voi vinde mai departe cât de curând. Înainte am avut un MSI dar nu se poate compara cu aceasta, sunt pur și simplu uimită. Pro achiziției duc următoare argumente:
  -ecran de 17 inci, ideal pentru vizionarea filmelor HD!
  -extrem de rapid!
  -lucrează extrem de bine la editare video (eu folosesc Adobe Premier Elements)
  -tastatură ergonomică și se simte bine.
  -mouse pad foarte bun
  -silențios… de fapt, foarte silențios atunci când îl suprasolicit şi nu devine fierbinte.

  Contra achiziției ar fi doar:
  -un pic cam greu pentru mine (dar este destul de solid)
  -poziționarea proastă a difuzoarelor, dar nu-i mare brânză.

  Concluzie
  Pot spune că și-a meritat banii deoarece întrece orice așteptare pentru un asemenea preț, am rămas impresionată, având în vedere că este primul meu Dell şi nu mai există nici o îndoială pe viitor tot pentru un Dell voi opta. Dacă ar fi să descriu acest laptop într-un cuvânt probabil cel mai corespunzător cuvânt ar fi „bestial”. Uitasem să spun că am optat pentru un Dell Inspiron N7010 cu i5.

 2. Foarte multumit, am aceeasi configuratie, imediat imi face doi ani, nicio problema cu el, windowsul instalat de mine din prima zi, merge ca atunci si acum,.o chestie doar ce as mentiona-o e ca atunci cand voi vrea sa-lcurat de praf trebuie sa=l duc la service, nu are un orificiu dedicat care sa poata fi deschis independent si aspirat. Oricum asa sunt toate… Per ansamblu nota maxima!

Lasă un comentariu