Dell Inspiron N5050

Pentru cei care apreciază laptopurile de calitate de la americanii DELL le recomand un laptop Dell Inspiron N5050 care e varianta actualizată a lui N5040 și de aceea la exterior arată identic. Acest calculator e de recomandat celor care vor un PC pentru sarcini office (navigat pe Internet, ascultat muzică și vizionat filme HD). Are componentele principale aduse la zi și de aceea procesorul e un Intel Core i3 Sandy Bridge model i3 2330M de 2,2 giga. Are cip grafic HD 3000 incorporat care e capabil să redea 720p, adică filmele HD, fluent. Placa 3000 de pe procesoarele i5 și i7 e capabilă de a reda 1080p și sunt sigur că același lucru e valabil și pentru acest i3, dar un film Blu-ray nu va fi al fel de fluent ca pe un i7 cu patru nuclee.

Nu are un preț mare având în vedere că discutăm despre un Inspiron care un laptop făcut de americani și nu de chinezi. Prețul reflectă performanțele procesorului și destinația office a notebook-ului și di na ceastă cauză e mic, în jurul sumei de 2000 lei. Are un preţ bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Pe roșu
Pe negru

Specificaţii tehnice

N5050 nu are detalii tehnice prea impresionante, dar procesorul e cel mai nou i3 care vine cu cel mai nou model de Intel GMA HD pe care evident că merg și jocurile dar nu la setări maxime. Această serie se adresează celor mai puțin pasionați de jocuri și deci dacă doriți și o placă video performantă, aveți nevoie de un N5110. Dacă doriți să jucați și ceva jocuri, cu siguranță aveți nevoie de unul cu Core i5, iar palca video integrată își va face treaba cât timp e integrată în procesor. Această caracteristică o veți găsi doar la procesoarele noi și la toate modelele din seria Core i.

Se poate observa că nu sunt configurații cu Core i7 (ca la N5110), dar oricum vă era mai de folos decât Core i5 cât timp nu e un laptop de gaming.

Clipul de sus e unul care demonstrează performanțele în gaming ale plăcii video și e un benchmark la un joc. Se poate vedea că se descurcă destul de bine chiar dacă nu are memorie video dedicată. Apreciez faptul că nu vin cu Windows ci cu Ubuntu, deoarece sunt mai accesibile și vă puteți instala ce sistem de operare doriți, însă evitați Windows XP. Dell Inspiron N5050 e un succesor foarte bun al acestei serii Office care aduce chiar și HDMI, bluetooth și difuzoare de 4W. Nu trebuie neglijată nici autonomia, care mi se pare foarte bună – maxim 4 ore. Dacă ar fi să vă recomand un model, v-aș recomanda cel cu i3 deoarece oferă o viteză de procesare decentă.

Păreri pro şi contra

Pro: arată bine (spre deosebire de modelul n5030), e dotat cu i3 și placă video capabilă de a reda filme de înaltă definiție, vine într-o culoare specială – roșu (Apple Red) și vine cu sistem de operare – Linux Ubuntu 10.
Contra: memoria nu e chiar mare pentru cel mai ieftin model – 1849 lei (2GB), dar fiind un laptop office e destul.

Concluzie

Dell N5050 e un laptop apărut de curând pe piață și vine cu procesor SandyBridge ceea ce înseamnă autonomie superioară (bateria ține peste 3 ore) și performanțe foarte bune atât video cât și în calcule. Alături e un video preview la modelul pe negru și puteți vedea că arată car restul laptopurilor DELL, doar că nu are tastatură numerică.

Te-ar mai putea interesa

4 comentarii la „Dell Inspiron N5050”

  1. Pretul mi se pare rezonabil si lipsa tastaturii cu numere e un mare plus deoarece asa notebook-ul arata ca un Mac si pe mine acea tastatura ma incurca putin.

  2. L-am primit de curand si pot sa spun ca Dell Inspiron n5050 arata destul de mult cu fratele mare N5110 doar ca nu are tastatura numerica.
    Am modelul cu i5 si placa dedicata chiar daca nu sunt pasionata de jocuri. Poate asa o sa ma tina vreo 2 ani si nu o sa fiu nevoita sa-l schimb mai repede.
    Nu am intampinat probleme cu instalarea Windows sau cu drivere dar trebuie sa-i dau o bila neagra deoarece nu e disponibil decat in rosu.

  3. Acesta e un laptop care il posed de ceva vreme si nu am decat cuvinte de lauda la adresa lui. Din cate am inteles vine ca o imbunatatire la n5030 si n5040 iar despre aspectul sau pot spune ca seamana destul de mult cu n5010 si n5110. Singurul lucru care ii lipseste e tastatura numerica dar oricum eu nu aveam nevoie de asa ceva.
    Eu l-am achizitionat cu garantie 2 ani si am inteles ca se poate mari la 4 ani contra unei anumite sume. Sincer nu cred ca o sa-i maresc garantia deoarece Dell e un producator american si laptopurile lor sunt foarte rezistente.

Comentariile sunt închise.