Dell Inspiron Mini 10

Acest netbook Dell Inspiron Mini 10 e unul dintre cele mai populare netbook-uri. O alternativă mai performantă și mai nou ar fi un Dell Inspiron 1018. Această popularitate se datorează faptului că are un preț bun Vezi prețul special de azi », e performant şi arată bine. Se poate lăuda o durată lungă de viaţă a bateriei şi unul dintre cele mai noi procesoare de la Intel. Vine în o mulţime de configuraţii cu o mulţime de opţiuni şi adaugă un plus de fiabilitate de care multe netbook-uri duc lipsă.

Poze

În mână
De sus

Păreri pro şi contra

Pro: este performant (2 giga de RAM DDR3, procesor Intel Atom), poţi alege diverse culori, arată bine (este ca un n5010 sau n3010, dar are dimensiuni reduse), este ieftin şi are un nume în spate.
Contra: este performant, dar procesorul este unul single core. Un procesor Atom dual core ar fi făcut cu siguranță o diferență foarte mare.

Specificaţii tehnice

Acest notebook Dell Inspiron Mini 10 are un procesor single core N455 care e un Atom cu frecvenţa de 1,66 giga de la Intel.
Ecranul e unul de tip LCD LED de 10.1 inci cu o rezoluţie de 1024 pe 600 pixeli.
În general aceste mini laptopuri au 2 giga de RAM, dar pot fi găsite şi în variantă cu 1 giga, iar memoria este de tip DDR3.
Hard discul e unul de 320 giga la 5400 rotaţii pe minut şi e legat pe Serial ATA.
Placa video e o Intel GMA 3150 care e integrată.
Pe partea de multimedia are un difuzor, cameră web şi cititor de carduri.
Ca porturi are LAN, USB, VGA şi nu are HDMI.
Are placă de reţea 10/100 şi WLAN care suportă standardul n.
Are bluetooth, baterie cu 6 celule, greutate de 1,2 kilograme şi vine cu Ubuntu sau Windows 7 Starter.

Despre

Vine cu un design uşor restructurat şi un nou procesor Intel Atom, iar acest producător continuă să fie un jucător puternic în acest domeniu aglomerat, datorită, în parte, omniprezenţa Dell numele-brand, precum şi capacitatea companiei de a oferi un termen rezonabil nivelul de opţiuni de configurare.

Noul design al Dell Mini este un upgrade decent, care ajută sistemul să arate bine şi să fie considerată o jucărie. Balamala este amplasată în partea din spate a mini laptopului şi acum aparatul pare mai uşor ca înainte şi face îl face mai subţire în faţă.

Concluzie

Orice model de netbook Dell Inspiron Mini 10 este un Inspiron n5010 mai mic şi puteţi fi siguri că este realizat la fel de bine ca fratele mai mare. Dacă stau să compar acest mini laptop cu alte modele de la Asus sau Acer atunci acesta ar fi alegere ideală.

Vine cu sistemul de operare Ubuntu sau Windows 7 Starter, și din păcate acest sistem de operare nu suportă Aero dar unul gen 7 Ultimate ar suporta. Puteţi instala şi Windows XP, dar iar intervine problema driverelor greu de găsit şi faptul că este un OS depăşit.

Te-ar mai putea interesa

3 comentarii la „Dell Inspiron Mini 10”

  1. Noul Mini 10 de la Dell este o abatere de la predecesorul sau. Este un netbook cu un design nou si seamana destul de mult cu un Dell Adamo care are un pret nu chiar accesibil. Dell Mini 10 este ceva mai mare decat mini Toshiba NB305 dar arata exceptional. Poate veni intr-o multitudine de culori cum ar fi alb, negru, albastru, verde, roz, mov sau rosu.

  2. Dell Mini 10 vine în o largă paletă de culori, însă mă deranjează faptul că pentru o culoare mai specială plătești în plus.

  3. Am un acer aspire 5315 de care nu sunt multumita pt ca merge destul de incet si as vrea un notebook mini.M-am gandit la un dell mini 10 insa nush dc va merge mai bn.

Comentariile sunt închise.