Dell Inspiron 7520

Acest laptop Dell Inspiron 7520 e aceea variantă de care vă spuneam într-un articol  precedent. Și anume, am spus că acesta s-ar putea să fie înlocuitorul pentru XPS 15 deoarece are același aspect, ecran Full HD și o configurație similară. Dacă nu știți cum arată un XPS, atunci nu are nimic deoarece acesta e mai eficient datorită configurației și e mai accesibil. Din păcate la acesta difuzoarele nu sun poziționate de o parte și de alta a tastaturii. Ca și celelalte variante și acesta vine în multe configurații însă nu diferă cu mult. Majoritatea vin cu procesor Core i7, iar în funcție de buget, cu sau fără SSD. Inspiron 7520 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Alternative la acesta ar fi tot varianta de 15 inci însă cu rezoluție HD+ deoarece vine și cu procesor Core i5, deci e mai accesibil. Bineînțeles la o rezoluție 1080p, laptopul are nevoie de toată viteza de procesare de pe piață dar și o placă video mai bună. E vorba de Radeon HD 7730M care e cea mai bună placă video AMD și se poate compara ca performanțe cu GT 640M. Bineînțeles e cea mai bună placă video clasa 2 și de aceea nu există jocuri care să-i facă probleme. Îl recomand și celor care editează sau proiectează 3D. Inspiron N7520 va avea succes și în România însă doar dacă vor exista variante mai accesibile cu Core i5 și cu siguranță mulți gameri visează la el.

Poze

Deschis
Închis

Specificații tehnice

Procesorul acestui laptop e unul Core i7-3612QM de 2.1 GHz și nu există altul mai bun pentru laptopuri. Din păcate AMD nu oferă alternative, dar și așa nu veți regreta alegerea făcută deoarece e eficient , menține laptopul rece și face față cu brio provocărilor la rezoluție 1080p (gaming, filme sau proiectare). Deci are rezoluție Full HD dar ecranul e de 15.6 inci. Mi se pare normal ca ecranul să fie unul mat LCD LED. Chiar dacă există laptopuri cu memorie RAM de 16GB, acești 8GB sunt decenți deoarece sunt la 1600 MHz.

Există și o variantă cu SSD de 32GB pe lângă hardul de 1TB, dar e mai costisitoare deoarece vine și cu Windows preinstalat. Vă recomand să instalați aplicațiile pe SSD, iar fișierele media le puneți pe cel SATA. Placa video HD 7730M e de 2GB cu BUS de 128 de biți. Pentru că e cea mai bună placă pentru laptopurile de gaming simple și nu profesioniste, va face față oricărui joc dar nu-l va putea rula la detalii maxime și rezoluție Full HD (de exemplu jocuri la noi și care cer resurse hardware multe). Sfatul meu e să optați pentru o rezoluție HD+ deoarece ecranul nu e așa de mare.

Ca dotări, Dell Inspiron 7520 prezintă unitate Blu-Ray, card reader, cameră web HD, difuzoare de 4W Skullcandy și tehnologie audio Waves MaxxAudio 4. Are porturi diverse: HDMI, patru USBuri 3.0, ieșire audio etc. Autonomia nu e prea grozavă însă nu e de mirare pentru un astfel de laptop (pentru jocuri). Chiar dacă pare mic datorită lipsei tastaturii numerice, are undeva la 2.7 kilograme.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are ecran 1080p, cele mai bune componente hardware de pe piață, e mai ieftin decât un Alienware, tastatură iluminată, compact etc.

Minusuri: nu e accesibil pentru oricine.

Concluzie

Acest Dell Inspiron 7520 e unul dintre cele mai performante laptopuri ale momentului, însă dacă nu vă interesează greutatea sau dimensiunile, ca alternativă vă recomand un G55 sau G75 de la Asus. Dar și modelul N5520 e o soluție dacă sunteți fan al acestui producător. Eu vă recomand variantele fără Windows în special dacă nu aveți prea mulți bani și de instalat, doar Windows 7 64 de biți e recomandat.

Te-ar mai putea interesa

4 comentarii la „Dell Inspiron 7520”

  1. Acesta e un model foarte bun caruia nu am ce sa-i reprosez. Eu am cumparat varianta fara sistem de operare si driverele dar si sistemul s-au instalat brici.
    Eu il folosesc mai mult la gaming si de aceea mi-am cumparat si un cooling pad decent.
    De cativa ani cumpar doar laptopuri DELL si nu regret nici o achizitie si la toti prietenii mei tot laptopuri DELL recomand.

  2. Am unul de ceva timp si nu pot decat sa spun ca perfromantele sale mi-au intrecut astaptarile. In jocuri nu se incalzeste deloc si nu mi-a facut vreo problema de doua luni de cand il am si din acest motiv il recomand chiar si gamerilor pretentiosi ca mine.

  3. Un laptop complet la un pret decent!Eu am varianta cu i7 3632 la 2,2GHz-turbo 3,2,la 35 W cred cel mai eficient procesor intel la low voltaj!Am inlocuit HDD WD 1TB care e lent 5400 rot/min. cu un SSD care il aveam cumparat marca Patriot 256GB,SATA II si merge brici.Scor Windows 5,9,cred eu acceptabil.Am instalat Win 7 ultimatex64.Cumparat pe 1 martie ac.de la It-Shirt FHD,3370 Ron.Foarte bun pentru media,editare filme si foto in FHD,cred ca si in jocuri-nu sunt pasionat!

Comentariile sunt închise.