Dell Inspiron 5748, laptop office de 17 inci

Căutați un laptop de 17 inci nou? Dell Inspiron 5748 e acel model deoarece e ieftin și bun. Are un sistem de operare util – Ubuntu, dar care nu e la fel de util ca Windows. Are un design nou și interesant cu finisaj texturat, doar că modelul de 15 inci are un touchpad mai mic iar acesta are un touchpad normal. Îmi place cum arată noile modele, iar un laptop de 17 inci e perfect pentru vizionarea de filme. Chiar dacă nu are decât acea placă video Intel, cred că e suficient de bună pentru utilizatorii simpli. Plăcile video dedicate se adresează celor pasionați de jocuri.

Prețul său nu e atractiv deoarece e un laptop nou și mare. După cum ați observat nu prea se mai fabrică laptopuri așa de mari. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Laptopul

Mulți preferă laptopuri de 15 inci deoarece imaginea e una HD iar greutatea laptopului e ușor peste 2 kg. La acesta, imaginea e HD+ iar greutatea e de circa 3 kg, deci nu e la fel de portabil. Mulți au nevoie de un laptop mai deosebit pentru acasă iar pentru lucru puteți alege chiar și unul de 13 inci.

Procesorul e cu tehnologie de economisire a energiei – Core i5-4210U, dar nu e la fel de performant ca unul clasic. E mai importantă eficiența sa deoarece bateria sa e de 4 celule. Restul configurației conține un hard de 1TB și 8GB de RAM, deci multitaskingul e foarte bun. Fiind un laptop mai mare, e normal să aibă ceva în plus doar că dotările sunt aceleași ca și pe modelul de 15 inci.

Vă recomand Windows 8.1 64 biți deoarece poate evidenția mai bine performanțele laptopului.

Plusuri: ecran HD+, USB 3.0, difuzoare puternice, memorie RAM de 8 GB, e fiabil și arată bine.
Minusuri: autonomia nu e foarte mare.

Dell Inspiron 5748 nu excelează la capitolul autonomie pentru că are o baterie de 4 celule, dar e genul de laptop care îl veți folosi mai mult acasă datorită dimensiunilor sale. Puteți conecta un televizor la acesta pentru a avea o imagine mai bună și mai detaliată, dar diferențele nu sunt așa de evidente.

Te-ar mai putea interesa