Dell Inspiron 5737, model 17R de 17.3 inci

În momentul de față cele mai ok oferte pentru Inspiron 5737 sunt cele pentru modelul i5-4200u + Radeon HD 8870M (cel mai bun preț de 3049 lei) și modelul i7-4500u + Radeon HD 8870M.

Dell Inspiron 5737 sau Inspiron 17R 5737 e un laptop de 17.3 inci cu procesoare i și plăci dedicate AMD Radeon. Datorită acestor componente e considerat ca fiind un desktop replacement. Poate fi utilizat la o multitudine de sarcini (de la programe office până la jocuri), iar autonomia bateriei e una decentă de undeva la 3 ore (acumulatorul având 6 celule).

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ». Prețul depinde în special de configurație deoarece după cum am precizat mai sus aparatul e disponibil în mai multe variante de preț. Iar, procesoarele sunt unele foarte bune deoarece i5-4200u are 3348 puncte la benchmark și i7-4500u are 3975… în condițiile în care ambele sunt modele cu voltaj scăzut.

Notebook
Notebook

Pe partea de specificații stă foarte bine deoarece vine cu procesoare Intel Core i și plăci video dedicate AMD Radeon HD. Plăcile sunt unele pe 128 biți model 8870M (dacă nu instalați driverele corespunzătoare atunci în device manager o să vă apară 8800M sau ceva de genul). Hardul e unul foarte încăpător de 1TB, iar memoria RAM e de 8 giga.
Pe partea software are Ubuntu pe post de sistem de operare, dar eu vă recomand să instalați Windows deoarece Ubuntu nu arată prea bine.

Lucrurile de apreciat la acest model sunt aspectul plăcut, ecranul mare (rezoluție HD+ de 1600×900 pixeli), portabilitatea ok (greutatea fiind de puțin sub 3 kilograme) și calitatea materialelor. Jocurile merg excelent, dar numai cu driverele AMD de pe site-ul Dell deoarece doar acelea sunt bune. Lucrurile care ar fi putut să stea mai bine ar fi prezența unui SSD, ecran Retina, lipsa tastaturii numerice și a unității optice… dar atunci era MacBook. 🙂

Concluzia mea despre acest laptop e că-și merită banii, iar eu îi ofer 5 stele deoarece laptopurile Dell sunt foarte fiabile, iar prețul care e momentan nu e deloc mare. Mai multe detalii vizuale referitoare la acest notebook PC puteți vedea din clipul de alături.

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „Dell Inspiron 5737, model 17R de 17.3 inci”

  1. Am modelul cu i5 si zici ca zboara. Cand sa cumpar acest model stateam in cumpana ce sa aleg intre i5 si i7. Pana la urma am ales i5 si merge foarte bine.
    Trebuie avuta mare grija cu instalarea driverelor pt ca numai cele de la Dell de pe site sunt bune si trebuie instalate in ordine… cum ar fi chipset, placa video, retea etc.

Comentariile sunt închise.