Dell Inspiron 5721, laptop cu ecran FullHD

Dell Inspiron 5721 e un model reușit având în vedere prețul și ce oferă. Întradevăr majoritatea laptopurilor de 17 inci au ecran 1080p, de aceea nu poate fi luată ca și o caracteristică specială. Totuși, are o configurație multimedia după cum ne-am obișnuit cu această serie și e una bună dar nu chiar de ultimă generație. Noua serie de Inspiron-uri va oferi Haswell dar nu știu dacă va apărea cât de curând, dar și așa nu va fi mai ieftină decât aceasta. Designul e același ca și la varianta de 15 inci, doar dimensiuni diferă. Cu așa o configurație nu cred că veți mai face upgrade-uri de curând. Are un preț bun Vezi prețul special de azi », iar un mouse care ar merge cu el e Microsoft Explorer Touch.

Poze

Din pozele de jos se observă că finisajele esunt același și doar următoarele serii vor aduce îmbunătățiri, dacă e cazul. Apectul e mult mai premium decât cel al Inspiron 3721.

Deschis
Deschis
Închis
Închis

Specificații tehnice

Procesorul i7-3537U e diferit față de modelele de pe laptopurile obișnuite (e unul cu terminația U). Sunt curios dacă aceste procesoare (cu consum redus), vor fi și pe laptopuri mai ieftine deoarece măresc autonomia laptopului. Ecranul de 17.3 inci e unul mat de aceea e numai bun pentru editare și jocuri. Cele lucioase reflectă lumina dar și luminozitatea e ceva mai mare.

Memoria RAM e una de 8GB și e dispusă pe ambele sloturi, de aceea nu cred că mai are rost să vă mai gândiți la mai multă memorie RAM. Are un hard disk de 1TB și care deci oferă mult spațiu pentru stocarea fișierelor media. O extensie poate fi un hard disk extern cu interfață USB 3.0.

Placa video e una Radeon HD 8730M care am mai văzut-o și pe alte astfel de laptopuri. E o alegere bună pentru gaming la rezoluție HD ori HD+. Dotările sale le-am mai văzut și la alte laptopuri de la Dell și de aceea nu le voi mai enumera. Totuși trebuie menționat că are Waves MaxxAudio 4, USB 3.0 și cameră web de 1MP.

Sistemul de operare e Ubuntu care e bun având în vedere că pentru navigare web nu e nevoie de cine știe ce dar nici de antivirus.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: autonomie de până la 4 ore, configurație bună chiar dacă nu are procesor din generația a 4-a, ecran mat și design plăcut.
Minusuri: nu are tastatură iluminată.

Concluzie

Acest Dell Inspiron 5721 e o alegere foarte bună pentru acei utilizatori care se mai joacă din când în când ori folosesc aplicații care necesită o configurație mai puternică. Arată bine și parcă e un înlocuitor foarte bun pentru actualul desktop în special datorită ecranului.

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „Dell Inspiron 5721, laptop cu ecran FullHD”

  1. Il are un prieten si pot spune ca e foarte bun. Arata foarte bine, mai exact precum gama XPS.

Comentariile sunt închise.