Laptopul Dell Inspiron 5720 (sau N5720) e varianta 17R adică de 17 inci oferită de acest producător. Nu are ecran FullHD ca 7720, dar are o placă video mai bună ca 5520. Noua serie aduce un design cu totul diferit, în special pentru varianta mai mică deoarece îi lipsește tastatura numerică. În rest, seamănă precum un XPS, însă nu prezintă tastatură iluminată ca 7720. Oricum aceste laptopuri sunt înlocuitoare foarte bune pentru vechea serie deoarece vine cu procesoare Ivy Bridge, memorie RAM la 1600 MHz și plăci video NVIDIA seria 600M. Mai precis, e vorba de GT 630M pentru acesta și GT 650M pentru cel cu rezoluție 1080p. Inspiron 5720 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».
Alte deosebire observăm la porturi, tastatură dar și capac. Noua serie Inspiron N5720 a acestui producător aduce doar porturi USB de tip 3.0, tastatura e foarte bine realizată iar capacul are o altă formă (împrumutată de la XPS). Chiar dacă momentan sunt doar câteva configurații deoarece sunt doar două tipuri de procesoare IvyBridge pe piață, există diverse culori. Prin toamnă s-au anunțat procesoare Core i3 și Pentium care vor micșora puțin valoarea laptopului. Prețurile sunt decente și justificate de construcția mai bună a laptopului, care a presupus și greutatea mai mare – 3.2 kilograme.
Poze


Specificații tehnice
Procesoarele de pe acesta sunt fie Core i5 fie Core i7 dar sunt din seria a treia denumită IvyBridge. Deci prețurile laptopurilor nu vor fi prea atractive, dar performanțele vor fi maxime. Spun asta pentru că memoria RAM are o capacitate de 6GB iar frecvența e de 1600 MHz. Acesta poate fi mărită la 8GB dar nu recomand deoarece veți rămâne cu 2GB (ambele sloturi sunt ocupate – 4+2GB). Ecranul e unul LCD iluminat cu tehnologie LED și are o rezoluție 900p care e ok pentru 17.3 inci. Diferența de ecran între cel de 15 și acesta nu e așa de mare însă mulți vor un laptop mai mare pentru filme și proiectare/editare.
Spațiul de stocare de 1TB e foarte bun pentru un laptop dar mulți nu vor reuși să folosească nici măcar jumătate din spațiu. Poate fi înlocuit cu un SSD dacă doriți un timp mai bun de pornire sau de acces al aplicațiilor. Placa video GT 630M e modelul care înlocuiește pe GT 540M deoarece performanțele sunt similare. Dell Inspiron 5720 are o memorie de 1 GB și BUS de 128 biți, poate vom vedea și o variantă cu 2GB de memorie.
Dotările sale sunt: unitate DVD, difuzoarele stereo cu subwoofer, cameră HD, card reader, HDMI, USBuri 3.0, WLAN etc. Autonomia poate să ajungă la 4 ore dar și să depășească cu câteva zeci de minute, dar numai în mod office. Pentru că are Ubuntu instalat, vă recomand Windows 7 pe 64 de biți și nu cel pe 32 de biți deoarece veți avea la dispoziție toată memorie RAM (pe 32 de biți vede doar 2.6 GB). Performanțele plăcii video sunt impresionante deoarece rulează orice joc la detalii medii.
Păreri pro și contra achiziției
Plusuri: are un design reușit, vine numai cu USBuri 3.0, subwoofer, cameră web HD, performanțe bune – i5/i7, memorie la 1600 MHz și placă video GT 630M.
Minusuri: e destul de greu, dar e robust și fiabil.
Concluzie
Acest Dell Inspiron 5720 e recomandarea mea pentru pasionații de filme dar și de jocuri care nu vor neapărat gaming profesionist. Deci se adresează celor care nu au pretenții prea mari dar își doresc un gadget elegant și portabil. Nu veți regreta alegerea făcută, iar dacă nu vi-l permiteți pe acesta, mai există și cel de 15 inci. Jos se poate observa că acel capac colorat se poate schimba cu altul și cum arată mai de aproape:
Il am de 3 zile si sunt foarte multumit de el. Eu am luat varianta cu sistem de operare si de aceea stres nu a fost. Poate doar putin pana am reusit sa desfac cutia.
Dell sa intrecut pe sine cu acest model si se vede foarte clar ca Inspiron va inlocui XPS.
Il am de cand a aparut la noi.Efectiv sunt impresionat de el.Am tot studiat problema, iar dintre toate, in afara de Mac, Dell-ul e varianta optima de departe.In primul rand nu se incalzeste, in aplicatii pretentioase, zboara, are un design elegant, daca se zgarie fata o poti schimba, la componente, calitatea este pe primul rand.In tarile din vest firme ca acer, hp, toshiba etc sunt de mana a doua.La ei conteaza doar ce e de super calitate iar din punctul asta de vedere au asa: Apple, Vaio si Dell.Restul nu prea conteaza
Ai foarte mare dreptate alex. Si eu sunt in cumpana ce laptop sa iau dar Dell imi pare singura solutie viabila fiind un producator din USA.
Il am si eu din decembrie 2012 dar venind si facand trecerea de pe un Sony Vaio, pot spune ca este cum mult sub acesta atat din punct de vedere al calitatii materialelor cat si a imaginii afisate de display care nu se ridica la nivelul asteptarilor mele. Nu pricep de ce au pus pe el o placa video performanta si un display care nu este full hd. De asemenea o tastatura iluminata si activata numai la nevoie de un senzor de lumina nu cred ca era chiar atat de scumpa… In rest, este o.k. se misca bine, este silentios si nu ma deranjeaza ca are 3,5 kg… dar ma deranjeaza lipsa unui display full hd, lipsa unei tastaturi iluminate si a unei placi video de 2 Gb. Preferam sa platesc cu 10 mi. in plus dar sa aiba si celelalte caracteristici amintite mai sus.
Ce ma deranjeaza cel mai mult este faptul ca timpul de pornire in win7 HP este de aprox 90 s cu HDD 1Tb. Initial a fost mai mare, dar am reusit prin optimizari sa il reduc. Cu un SSD Kingston V200 Sata 3 64gb, in win7 porneste in 9s, iar win8 7s. As vrea sa stiu daca cineva a folosit SSD mSata pentru cache cu IRST sau daca a folosit SSD mSata pentru OS si ce setari a facut in Bios (A14)
Produsul a fost cumparat fara windows, ulterior am achizitionat si Windows 8 (Pro). Din cauza aplicatilor pe 64biti, am ales varianta de 32biti. Sunt multumit de acesta (dell inspiron 17R 5720-2459 Service Tag 8LJYDT1), cu o mica exceptie Hdd Samsung 1tb, defect (Out of order), la 1,5 anu din 2 de garantie. (Nota: la pornirea la rece, de obicei dimineata, zgomote si „Boot fail”, duma nemunarate restartari, porneste si Win.)