Dell Inspiron 5547, laptop multimedia premium

Dell Inspiron 15 5000 (5547) e un laptop disponibil în foarte multe configurații, fiind vorba despre un model premium capabil de a executa sarcini multimedia, dar și jocuri. Laptopul Dell Inspiron 5547 de față vine cu procesor i5 și cu placă video dedicată de la AMD, dar pe parcurs vor apărea modele cu i3, i8 și posibil Pentium.
Datorită caracteristicilor sale acest model e unul foarte apreciat de cei care vor un laptop cu aspect deosebit la un preț mic.

Acest model are un preț bun Vezi prețul special de azi » care mie nu mi se pare deloc mare. Dacă o să te uiți cu atenție la poza de alături și la clipul de la final atunci o să vezi că arată precum laptopurile XPS (acele super laptopuri marca Dell). Poate că oarecum pe acești bani m-aș fi așteptat să vină cu SSD (dacă te interesează un Solid State Drive capabil atunci aici găsești cele mai bune promoții).

Laptopul
Laptopul

După cum ziceam și la început, acest model vine în multiple configurații. Un model care mie îmi place e cel cu procesor i5-4210U, placă video Radeon HD R7 M265 și 8 giga memorie RAM. Procesorul e unul din seria Haswell, iar placa grafică e una cu memorie dedicată care va face ca jocurile să ruleze perfect.
Ceva deosebit e prezența plăcii de rețea wireless ac. Dacă nu știți, asta înseamnă că e capabil să transfere fișiere la viteze Gigabit prin wi-fi. Deci, dacă aveți internet de 1000Mbs atunci laptopul acesta o să vă ajute să descărcați la acea viteză… numai că nu ar strica să băgați și un SSD.

Atuurile laptopului acesta ar fi costul de achiziție deloc mare, aspectul foarte plăcut, performanța și portabilitatea (greutatea e una mică de 2,4 kilograme, iar bateria ține circa 3 ore chiar dacă vorbim despre una cu 3 celule).
Ca minusuri aș menționa faptul că nu are ecran 4k și că are tastatură numerică (bine că nu are unitate optică de tip DVD… că mai încurca și aia).

Deci, pot spune că acest model e perfect pentru un om de afaceri, pentru acasă ori pentru un freelancer. În câteva cuvinte aș putea spune despre acest model că îmbină utilul cu plăcutul. Are incorporate doar tehnologii utile, iar aspectul face toți banii… după cum se poate vedea de mai jos.

Un comentariu la „Dell Inspiron 5547, laptop multimedia premium”

  1. Nu pot sa spun despre acest model decat ca e foarte bun. Are un pret foarte mic de achizitie in comparatie cu modelele XPS si tind sa cred ca vine sa le inlocuiasca.
    Din pacate nu vine cu DVD si de aceea Windows 8.1 poate fi instalat doar de pe stick. Eu nu am avut probleme cu procesul de instalare, dar trebuie avut grija sa nu lasi Windows sa instaleze driverele ci tu sa le descarci de pe site-ul Dell daca nu ai primit CD cu drivere.
    Am citit undeva ca exista si ceva alternativa cu tastatura iluminata, dar e foarte bun si acesta asa cum e.
    Per ansamblu pot sa spun ca-i bun.

Lasă un comentariu