≡ Meniu

Dell Inspiron 5537, laptop multimedia

Dell Inspiron 5537 e un laptop din noua generație de laptopuri care e ceva mai portabilă și elegantă. Chiar și configurația e una de ultimă generație și nu e una oarecare, ci e una cu Intel Haswell și placă video din generația Radeon HD 8000M. Designul e diferit față de vechile modele Inspiron și apreciez că e mai subțire și portabil. Finisajul e realizat pe 2 culori gri și negru, iar tastatura iasă mult în evidență cu acea suprafață lucioasă din jurul ei. Ecranul e și el lucios, iar pentru condiții de luminozitate mai ridicate puteți seta o luminozitate mai ridicată.

Balamalele sunt și ele solide, dar eu aș fi preferat un laptop cu suprafețe mai mult mate deoarece e mai ușor de întreținut. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

Laptopul

Laptopul

Procesoarele cu consum mic sunt foarte populare în speciale cele Core i5 sau Core i7. Acest laptop are un Core i7-4200U are o frecvență de 1.8GHz iar placa video e HD 4400. Display-ul de 15 inci are o rezoluție HD dar tehnologia touch e foarte utilă având în vedere că există sisteme de operare ca WIndows 8 și 8.1. Eu aș alege 8.1 dacă sunt drivere compatibile.

Capacitatea memoriei RAM e una de 8GB care e suficientă și pentru un laptop multimedia iar hardul e unul de 1 TB, deci e foarte spațios. Placa video Radeon HD 8850M de 2GB nu e foarte popular deoarece producătorii preferă plăci video de la NVIDIA, dar e foarte bună din punctul meu de vedere.

Are dotări ca: unitate DVD, cameră web HD, difuzoare stereo, bluetooth, baterie de 6 celule, 4 USBuri etc. Nu e atât de important care sunt dotările ci e mai important câte dotări speciale are. Greutatea sa e undeva la 2.32 Kg deci ceva mai mică decât a unui laptop standard. Sistemul de operare e Ubuntu versiunea 12.04 și l-aș înlocui cu Windows 7,8 sau 8.1.

Nu are tastatură iluminată, dar și așa tastatura e destul de vizibilă ori puteți folosi o lampă USB ori una clasică.

Plusuri: autonomie de maxim 6 ore, bluetooth, ecran cu touch, spațiu de stocare generos și multitasking decent.
Minusuri: nu e accesibil pentru toți.

Dell Inspiron 5537 e unul dintre multele laptopuri de la Dell, doar că acesta are un ecran multi-touch. Nu cred că veți avea nevoie de performanțe mai mari și poate fi chiar și un laptop pentru jocuri dacă nu aveți pretenții prea mari.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu