Dell Inspiron 5537, laptop multimedia

Dell Inspiron 5537 e un laptop din noua generație de laptopuri care e ceva mai portabilă și elegantă. Chiar și configurația e una de ultimă generație și nu e una oarecare, ci e una cu Intel Haswell și placă video din generația Radeon HD 8000M. Designul e diferit față de vechile modele Inspiron și apreciez că e mai subțire și portabil. Finisajul e realizat pe 2 culori gri și negru, iar tastatura iasă mult în evidență cu acea suprafață lucioasă din jurul ei. Ecranul e și el lucios, iar pentru condiții de luminozitate mai ridicate puteți seta o luminozitate mai ridicată.

Balamalele sunt și ele solide, dar eu aș fi preferat un laptop cu suprafețe mai mult mate deoarece e mai ușor de întreținut. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Laptopul
Laptopul

Procesoarele cu consum mic sunt foarte populare în speciale cele Core i5 sau Core i7. Acest laptop are un Core i7-4200U are o frecvență de 1.8GHz iar placa video e HD 4400. Display-ul de 15 inci are o rezoluție HD dar tehnologia touch e foarte utilă având în vedere că există sisteme de operare ca WIndows 8 și 8.1. Eu aș alege 8.1 dacă sunt drivere compatibile.

Capacitatea memoriei RAM e una de 8GB care e suficientă și pentru un laptop multimedia iar hardul e unul de 1 TB, deci e foarte spațios. Placa video Radeon HD 8850M de 2GB nu e foarte popular deoarece producătorii preferă plăci video de la NVIDIA, dar e foarte bună din punctul meu de vedere.

Are dotări ca: unitate DVD, cameră web HD, difuzoare stereo, bluetooth, baterie de 6 celule, 4 USBuri etc. Nu e atât de important care sunt dotările ci e mai important câte dotări speciale are. Greutatea sa e undeva la 2.32 Kg deci ceva mai mică decât a unui laptop standard. Sistemul de operare e Ubuntu versiunea 12.04 și l-aș înlocui cu Windows 7,8 sau 8.1.

Nu are tastatură iluminată, dar și așa tastatura e destul de vizibilă ori puteți folosi o lampă USB ori una clasică.

Plusuri: autonomie de maxim 6 ore, bluetooth, ecran cu touch, spațiu de stocare generos și multitasking decent.
Minusuri: nu e accesibil pentru toți.

Dell Inspiron 5537 e unul dintre multele laptopuri de la Dell, doar că acesta are un ecran multi-touch. Nu cred că veți avea nevoie de performanțe mai mari și poate fi chiar și un laptop pentru jocuri dacă nu aveți pretenții prea mari.

Lasă un comentariu