Dell Inspiron 3721, laptop multimedia de 17 inci

Seriile 3521 și 3721, sunt serii mai accesibile comparativ cu cele superioare. Se datorează configurațiilor, caracteristicilor dar și finisajelor. Cu alte cuvinte e vorba de o serie mai economică care e numai bună pentru tineri și nu numai. Dell Inspiron 3721 e modelul care doresc să vi-l recomand deoarece are un ecran 17 inci și o placă video bună. Procesorul să e un Ivy Bridge bun chiar dacă are o frecvență scăzută. Cât despre alternative, nu cred că sunt multe (poate fi luate în calcul și cele cu ecran de 15 inci). Are un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Poze

Arată exact ca și 3521 doar că e puțin mai mare și se observă chiar și la greutatea sa (2.7 kilograme). În general, laptopuri mari sunt bune pentru cei care vizionează filme ori vor mai mult spațiu de lucru (un ecran mai mare oferă și spațiu de lucru generos).

Din față
Din față
Capacul
Capacul

Specificații tehnice

Procesorul i5-3317U oferă performanțe decente chiar dacă are o frecvență modestă. Procesoarele de tip U de la Intel sunt ideale deoarece sporesc autonomia laptopului. Astfel că o baterie de 6 celule poate oferi cam 4 ore de autonomie, dar depinde și de setări ori aplicații rulate între timp. După cum am mai precizat, are un ecran de 17 inci dar cu rezoluție HD+. Puteți viziona chiar și filme 1080p, dar vă recomand un monitor FullHD conectat la HDMI-ul laptopului.

Cei 4GB sunt dispuși doar pe un slot, astfel mai puteți pune încă 4GB. Are și un hdd specațios dar care pentru unii poate e cam mic, de aceea vă pot recomand un hard disk extern cu USB 3.0. Placa video dedicată e una AMD Radeon HD 7670M de 1GB, dar are și cea integrată.

Oferă multe dotări utile dar nu toate sunt chiar așa deosebite, deoarece le-am mai văzut și la alte laptopuri. E destul de greu pentru o persoană care călătorește, de aceea un rucsac e numai bun pentru el sau o geantă. Are Ubuntu preinstalat de aceea Windows 7 sau 8 sunt numai bune pentru o așa configurație.

Microsoft Explorer Touch e o alegere bună dacă aveți nevoie de un mouse pentru diverse aplicații.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: autonomie foarte bună în mod economic, configurație multimedia, ecran generos, calitatea audio decentă etc.
Minusuri: nu prea sunt.

Concluzie

Vă recomand un laptop precum Dell Inspiron 3721 din motivele menționate anterior și e bine să vă luați și niște periferice ori accesorii pentru acesta deoarece pot fi utile indiferent ce lucrați pe el.

Lasă un comentariu