Dell Inspiron 3580, laptop modern de culoare neagră

Seria de laptopuri Dell Inspiron 3580 arată la fel indiferent ce configurație vă convine mai mult. Majoritatea au cunoscutul procesor Core i5 cu 4 nuclee, care e ideal pentru orice ați face pe el. Împreună cu o placă video dedicată, acesta poate rula chiar și jocuri. Mai bune sunt laptopurile de gaming și nu serii office cum e aceasta. Veți aprecia ecranul care acum e Full HD, adică detaliile sunt ceva mai multe. Pe lângă acesta veți vedea că aveți difuzoare decente, o cameră web, touchpad generos și altele.

Din pozele de prezentare nu vă puteți face o idee prea bună despre design, dar pot spune că arată mai bine în realitate. Calitatea e una superioară că doar discutăm de un brand cu experiență. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Seria de procesoare Whiskey Lake nu e cu mult peste cea anterioară, dar e semnificativ mai performantă decât ceva de acum 2-3 ani. Laptopurile suportă multă memorie dar în opinia mea nu merită să investiți mai mult, dar poate vreți ca laptopul să se miște mai bine.

Grafica dedicată de pe unele modele e modestă în sensul că placa are o memorie de 2GB, iar plăcile video GTX sau RTX sunt mult mai avansate, pentru moment (sunt prezente pe serii de gaming).

Păreri pro și contra

Sunt prezente doar componente avansate care vor fi apreciate de cei care nu mai au un laptop sau un desktop și vor depinde de acesta. Se poate alege cu Windows licențiat dacă nu aveți unul și versiunea 10 e singura care poate fi aleasă. Are o construcție robustă și nu aș putea spune că e cel mai portabil laptop de pe piață, însă se putea face ceva în privința acestui aspect.

Dell Inspiron 3580 e destul de accesibil dacă luăm în calcul variante cu Core i3 și fără acea palcă video AMD Radeon. Unitatea optică e o dotare destul de inutilă cât timp totul e online și Windows 10 se vinde și pe stick. Discurile sunt demodate și capacitatea lor e mult inferioară memoriilor USB, plus că viteza e mai mare dacă e vorba de interfața USB 3.0.

Te-ar mai putea interesa