Dell Inspiron 3576, laptop cu Ubuntu

Laptopul Dell Inspiron 3576 reprezintă o alegere excelentă pentru un buget nu foarte mare. Numeroasele configurații disponibile sunt interesante și cu ușurință veți găsi una care să se potrivească. Se folosește de un hardware nou, adică avem procesoare Intel Kaby Lake R și restul componentelor sunt relativ aceleași. Dotările nu se schimbă și se poate spune că nu veți mai simți lipsa unui PC. Sunt poziționate pe lateral cele mai utile porturi și se poate conecta fără fir la internet ori puteți folosi dispozitive fără fir (bluetooth sau alte tehnologii).

Designul e unul clasic cu puține îmbunătățiri dar poate că nu vă interesează foarte mult cum arată ci mai degrabă cum se mișcă. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Placa video dedicată se numește Radeon 520 și e o variantă cu memorie dedicată de 2GB. Acesta e utilă în foarte puține cazuri și ea se activează automat, dar o puteți pune și pe implicit. Ecranul are o rezoluție standard 1080p, iar variante HD nu mai veți găsi. Cerințele utilizatorilor cresc de la an la an și brandurile trebuie să-și actualizeze laptopurile conform pieței. E loc de mai bine la mai toate modelele și sunt modele de top care impresionează, dar nu oricine și la permite.

Păreri pro și contra

Acesta poate fi perfect pentru companii deoarece e fiabil și accesibil, nici nu e nevoie de mai mult pentru că un Core i5 cu patru nuclee. Recomand chiar și restul configurațiilor pentru diversele taskuri, iar bugetul care doriți să-l cheltuiți depinde de voi. Laptopul pornește rapid și aplicațiile aproape instant de pe SSD, dar sunt și configurații cu hard disc generos – 1 TB. Sunt variante foarte ieftine dacă vă rezumați strict la navigare web și redare media, iar 4GB RAM poate fi de ajuns pentru taskuri de zi cu zi. Pentru companii, aș recomanda variantele avansate cu SSD și instalarea unui sistem de operare ca Windows 10.

Ubuntu e gratis și laptopul devine mai accesibil pentru mulți dintre voi. Dell Inspiron 3576 oferă aceleași dotări ca multe alte laptopuri dacă vorbim de același preț, pentru că laptopuri mult mai scumpe pot oferi porturi în plus (mai speciale).

Te-ar mai putea interesa