Dell Inspiron 3542, laptop performant

Dell Inspiron 3542 e un laptop reușit ca și design, dotări și performanțe. Trebuie să menționez că e disponibil în multe variante/configurații și unele oferă chiar și Windows 8.1 (sistem de operare care-l recomand mai pe toate laptopurile noi). E bine că design-ul e diferit, suprafețele sunt texturate, s-a ales o culoare plăcută, procesoarele sunt din generația nouă etc. Parcă arată mai mult a un gadget de tip business iar touchpad-ul e mai mic. Oricum nu prea sunt mulți utilizatori care mai folosesc touchpad-ul, un mouse e mult mai precis și eficient. Cred că poate fi de folos în special dacă lucrați la birou iar pentru cei care călătoresc, e bine să aleagă unul cu autonomie superioară.

Chiar dacă modelul ales nu vine cu Windows 8.1, îl puteți lua ulterior sau chiar și o versiune mai veche (depinde de driverele oferite de producător). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Laptopul

Procesorul diferă în funcție de alegere, dar sunt modele Haswell de la Intel și cam toate sunt cu tehnologie de economisire a energiei. Cu alte cuvinte au o frecvență scăzută (consum redus și performanțe inferioare altor modele), dar autonomie laptopului e bună și cu o baterie mică.

Toate au placa video Intel HD dar și aceea poate să difere în funcție de procesor dar în general e HD 4400. Unele au și o placă video GeForce 820M. Cu acelea puteți juca jocuri 3D la detalii mici și medii, dar și să folosiți aplicații 3D. Ecranul său e cel standard și dacă vreți să vizionați filme, puteți să conectați un televizor sau un monitor.

Are suficientă memorie și spațiu de stocare. Aceste componente diferă, la fel, în funcție de alegerea făcută. Are difuzoare incorporate, cameră web, HDMI, WiFi, slot pentru card, USBuri, microfon etc. UN laptop cu Free DOS e mai ieftin decât unul cu Windows, însă dacă vreți unul cu licență e bine să luați unul gata preinstalat (DVD-ul nu e chiar ieftin).

Plusuri: sunt multe configurații disponibile, e robust, are bluetooth, autonomie de lucru mare – maxim 4 ore (ținând cont că e o baterie mică), cameră web HD, componente hardware noi etc.
Minusuri: nu sunt.

Dell Inspiron 3542 e următoarea generație de laptopuri office/business de la acest brand iar dacă vreți ceva ieftin, acesta e alegerea corectă. Nu are sens să optați pentru un laptop de 13 sau 14 inci deoarece diferența de preț e mică. Jos am pus un clip cu o prezentare interesantă a cestui model.

Te-ar mai putea interesa