Dell Inspiron 3537, laptop multimedia

Dell Inspiron 3537 e un laptop dintr-o serie mai accesibilă dar la fel de fiabilă ca și restul. Spun asta deoarece am observat un finisaj texturat ca la seriile economice. Dar la interior lucrurile stau altfel deoarece are un procesor Intel Haswell i5 sau i7 (depinde de alegere). E o alegere de tip multimedia char și pentru că are acea placă video cu chipset AMD și memorie video proprie. Îmi plac laptopurile de la acest brand și pentru că vin cu Ubuntu, astfel sunt mai accesibile. Puteți instala cam orice alt sistem de operare dar e bine să verificați ce drivere oferă producătorul.

Puteți opta pentru Windows 8.1 ori Windows 7, iar în ambele cazuri să fie vorba de versiuni de 64 de biți. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

De sus
De sus

Aveți de ales între un Core i5 și un i7, dar prefer i7 deoarece e superior din multe aspecte. E vorba de un Core i7-4500U care nu e ultimul din seria Haswell. Deci cu siguranță mai găsiți și altele, poate chiar superioare ca și performanțe dar și cu consum de energie corespunzător. Deci bateria nu va fi la fel de eficientă și poate atinge 4-5 ore în mod economic.

Ecranul de 15 inci e o alegere bună dacă nu vă interesează un ecran mai detaliat, deoarece acesta e unul HD. Pe partea de memorie are 8GB RAM și un hard de 1TB. Placa sa video nu e prea cunoscută dar trebuie să știți că e una destul de performantă – Radeob HD 8850M cu 2GB memorie.

Ca și dotări are: unitate DVD, difuzoare stereo, cameră web, patru USBuri (două sunt de tip 3.0), bluetooth, HDMI, baterie de 6 celule și altele. Deci are multe dotări standard dar și câteva dotări speciale. Greutatea laptopului e redusă comparativ cu cea a unui laptop dintr-o serie mai veche – 2.35 kg (față de 2.5 kg). Sistemul de operare e Ubuntu la versiunea 12.04.

Plusuri: prețul atractiv (în principal pentru că are Ubuntu), autonomie decentă, are bluetooth și altele.
Minusuri: nu sunt așa de multe configurații disponibile

Aș recomanda doar Dell Inspiron 3537 cu i5 și i7 deoarece performanțele nu sunt chiar așa de mari cu i3 deoarece procesoare le sunt modele cu tehnologie de economisire a energiei (au acel „U” la final și o frecvență mică). Jos am pus un clip cu prezentare acestui model și chiar dacă componentele diferă, denumirea e aceeași.

Te-ar mai putea interesa