Dell Inspiron 3168, laptop convertibil cu Celeron Braswell

Dacă ești interesat de un laptop pentru sarcini office (filme HD, intrat pe net, ascultat muzică) atunci acest model Dell Inspiron 3168 ar fi recomandarea mea. Are procesor Celeron N3060 (dual core care scoate 977 puncte la benchmark) și 2/4 GB memorie RAM.
Portabilitatea aparatului e una ok, fiind vorba de greutate 1,2 kilograme și o autonomie de 3-5 ore.

Modelul 3168 vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe banii aceștia primim un aparat care nu doar arată bine, ci care se comportă excelent indiferent de situație. Din imaginea alăturată se poate vedea cum arată acest laptop albastru.

Avantaje

Costul de achiziție e unul mic întrucât are doar cele mai utile dotări, deci wireless N, ecran HD, USB 3, cip grafic Intel HD 400, 2/4GB RAM (cu voltaj scăzut).
Portabilitatea e una excelentă deoarece vine cu memorie RAM cu voltaj scăzut, procesor foarte economic și baterie care ține maxim 5 ore.
Poate fi utilizat și pe post de tabletă deoarece e convertibil și are sistem de operare cu suport touch – Windows 10. Eu zic că e alternativa perfectă la o tabletă oferind o productivitate peste medie.

Dezavantaje

Procesorul putea fi unul quad core tip Celeron sau Pentium. De asemenea nu strica dacă avea SSD care ar fi accelerat din sarcinile uzuale. Părerea mea e că procesorul e piesa de rezistență din un PC și cu cât procesorul e mai bun cu atât o să aveți performanțe mai bune în sarcini.
Nici ecranul nu e unul de top întrucât rezoluția e doar HD. Mie mi-ar fi plăcut să fie Full HD.

Concluzie

Dell Inspiron 3168 e un laptop pentru cei interesați de un laptop rezistent, dar cu performanțe modeste. Poate fi utilizat fără probleme pentru filme, jocuri în browser și intrat pe net deoarece are performanțele necesare acestui lucru.
Întrucât nu vine cu sistem de operare recomand ca instalarea acestuia să se facă de pe o memorie USB 3 întrucât va dura mai puțin decât dacă l-ați fi instalat de pe un DVD.
Din clipul de alături vă puteți face o părere despre cum arată acest model Dell Inspiron 11 3000 2-in-1.

Te-ar mai putea interesa