Dell Inspiron 3147, laptop cu touchscreen

Laptopurile cu ecrane touch sunt destul de populare însă nu sunt chiar accesibile. Dell Inspiron 3147 e unul dintre acestea și ecranul poate fi pliat pentru ca laptopul să fie folosit precum o tabletă. Nu poate fi comparat cu o tabletă obișnuită deoarece ecranul e mare, greutatea gadgetului e de 1.4 kg și configurația e una corespunzătoare. Arată destul de bine și dacă pliați ecranul, atunci se poate observa că în modul tabletă nu mai e nevoie de stand. Nu recomand alt sistem de operare deoarece nu există altele care să ofere o interfață interactivă.

Poate că nu e cel mai mare laptop de pe piață, însă având în vedere că poate fi o bună tabletă, greutatea sa trebuie să fie redusă. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Laptopul

Procesorul Pentium N3530 a apărut recent alături de alte modele din serii apropiate. Acestea sunt procesoare ale generației Bay Trail M care aduc și placa video Intel HD Graphics. Ecranul său de 11.6 inci are o imagine HD iar tehnologia de iluminare e LED. Nu e un ecran chiar banal deoarece tehnologia touch nu e prezentă chiar la orice laptop.

Memoria RAM e de 4GB și datorită construcției sale, laptopul nu suportă upgrade-uri. Chiar și hardul nu e foarte mare sau performant, dar 500GB mi se pare suficient spațiu de stocare. Dotările sale sunt următoarele: difuzoare, WiFI, bluetooth, tehnologie audio Waves MaxxAudio, HDMI, USBuri etc.

Bateria de 3 celule nu pare să fie prea mare sau să ofere prea multă autonomie, totuși componentele hardware noi nu au un consum prea mare de energie. Astfel că și o baterie mică poate oferi o autonomie mare însă în modul economic.

Plusuri: are o versiune de Windows destul de bună (versiunea 8.1 64 de biți), configurație nouă, greutate redusă etc.
Minusuri: nu oricine și-l permite.

Dell Inspiron 3147 face parte dintr-o serie interesantă și nu poate fi comparat cu un laptop clasic ori cu o tabletă. Veți economisi ceva bani ținând cont că veți lua un singur gadget și nu două. Deci veți economisi și spațiu iar o geantă mai mică e suficient de utilă. Jos e un clip cu un laptop similar și chiar dacă unele componente diferă, numele e același.

Te-ar mai putea interesa