Dell Inspiron 14z

Laptopul Dell Inspiron 14z e un laptop de 14 cu carcasă subțire realizată din aluminiu și e disponibil în diverse culori (negru, roșu etc). 14z nu aduce multe modificări estetice spre deosebire de modelul de 15 (Inspiron 15z). Să nu confundați acest model cu cel XPS 15z deoarece sunt două modele diferite din punct de vedere al utilității (cele XPS sunt modele de gaming). Seria cu terminația „z” se adresează celor care doresc un Inspiron mai elegant deci cu un design premium și o carcasă robustă. Acestea sunt cunoscute și pentru autonomia foarte ridicată oferită de acumulatorul de 6 celule – peste 6-7 ore (care e mai mult cu 2 ore decât media). E un laptop cu tastatură aerisită (fără tastatură numerică) cu taste rotunjite și cu o dungă argintie în jurul tastaturii. Performanțele sale sunt asigurate de procesoare Sandy Bridge Core ix. Prețul bun Vezi prețul special de azi ».

Din păcate nu poate fi inclus în segmentul ultrabook deoarece nu e chiar așa de subțire iar greutatea sa e destul mare. Însă dacă doriți un gadget cu caracteristici tehnice bune pentru segmentul din care face parte și performanțe office mari (ale procesorului) atunci un Inspiron 14z cu siguranță ar fi cea mai bună alegere. Capabilitățile sale nu sunt limitate de faptul că nu are placă video dedicată și spun asta pentru cu placa video HD Graphics 3000 din procesor poate reda filme HD și Full pe el sau pe un monitor/televizor extern. Spre deosebire de „concurență”,  aceste laptopuri 14z vin cu sistem de operare Ubuntu pentru a nu afecta prețul de achiziție. Jos am pus câteva poze cu modelul 14z pe negru dar și un clip în care puteți viziona acest laptop Dell.

Poze

Deschis
Capacul

Specificații tehnice

Momentan există modele doar cu Core i3 și 5 și anume e vorba despre modelele din familia Sandy Bridge 2330M și 2430M. Ambele au un cache de 3 MB, frecvențe peste 2 GHz și placa video HD Graphics 3000. Amândouă fac față cu brio celor mai sofisticate programe de tip office. Se pot viziona fără probleme filme de tip 720p deoarece ecranul are o rezoluție HD+la 14 inci, placa video are suport HD iar difuzoarele stereo sunt de 4W cu SRS Premium Sound. Deci Inspiron 14z poate fi chiar și un player media compact și portabil fără doar și poate. Ecranul e unul TrueLife care e unul foarte bun deoarece oferă utilizatorului culori mai vii nu datorită tehnologiei LED ci datorită faptului e că e unul Glossy. Un dezavantaj al acestui tip de ecran ar fi că lumina se reflectă din acest tip de protecție și vă poate orbi atunci când lumina e puternică și vine din spate.

Se pot juca și ceva jocuri pe acest Dell Inspiron 14z dar să nu veți cine știe ce pretenții și spun asta pentru că are o memorie RAM de 6 giga la o frecvență de 1333 MHz. Această capacitate o veți găsi doar la configurația cu i5 iar la cea cu i3 e de 4 GB. Deci le puteți juca în memoria RAM. Acele jocuri sunt puține deoarece aici e vorba despre o placă video integrată și nu face față jocurilor prea sofisticate. Dacă plac filmele atunci acest 14z vine cu un spațiu de stocare generos de maxim 640 GB și spun „maxim” deoarece alte configurații vin cu harduri de 500 GB.

La capitolul multimedia vine cu caracteristici destul de bune: DVD, card reader, cameră web de 1 megapixel și difuzoare stereo de 4 W cu tehnologie audio SRS Premium Sound. Are și o mulțime de prturi care pot fi utile pentru conectarea diverselor periferice sau gadgeturi: două USBuri 3.0, un USB 2.0, LAN, mufă combo microfon+audio și Mini DisplayPort. Trebuie să știți că portul USB 3.0 e compatibil cu cel 2.0 și vă spun asta în caz că aveți deja un HDD extern sau o memorie USB pe 2.0. Acumulatorul de 6 celule folosit pentru acest model nu îl veți găsi pe un Inspiron clasic ca N5110 deoarece acesta oferă o autonomie foarte mare, peste 6 ore.

Alte caracteristici ale acestui Dell Inspiron 14z sunt: greutatea de circa 1.9 kilograme, carcasa din aluminiu, Ubuntu 11.04 și altele. Jos puteți vedea performanțele procesorului i5 într-un joc la detalii mici:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: arată foarte bine, e solid, autonomie mare, imagini foarte clare, performant și preț acceptabil.

Minusuri: are ecran lucios.

Concluzie

Acest laptop Dell Inspiron 14z se adresează celor care vor un laptop premium de la cel mai bun producător de laptopuri din lume și să fie unul mai deosebit. După cum observați am pus un clip cu despachetarea acestui laptop de la Dell:

Te-ar mai putea interesa