Dell Inspiron 1090 Duo

Un nou netbook interesant e netbookul Dell Inspiron 1090 care e același Inspiron Duo 1090 despre care am scris cu ceva timp în urmă. Are un preț bun Vezi prețul special de azi » și îl recomandă designul excepțional, performanța și că poate fi convertit într-o tabletă, dar nu și autonomia… despre care nu pot spune că mă impresionează.

Poze

În mână
Deschis

Specificaţii tehnice

Un nou este acest 1090. Are procesor Intel Atom de tip dual core, mai exact modelul N570. Ecranul este de 10,1 inci și e de tip LCD LED, deci e un LCD iluminat cu leduri. E un display HD deoarece are o rezoluție de 1366 pixeli pe 768. Spre deosebire de Mini 1018, acest 1090 are ecran capacitive multi-touch, deci sensibil la atingere. Are 2 giga de RAM DDR3 la frecvența de 1333 megaherți și eu sunt de părere că este suficient pentru ca Windows 7 să ruleze perfect. Hardul este unul de 7200 de rotații pe minut și are o capacitate de 320 de giga. E pus pe Serial ATA și este de apreciat că nu e de 5400 rotații pe minut, ci de 7200 rpm ca laptopurile de gaming. Placa video este una normală pentru un mini laptop, adică un Intel GMA cu capabilități HD. Deci, va reda fluent filmele și clipurile YouTube HD. Mai are două difuzoare de 2W fiecare, cameră web și o mulțime de porturi (microfon, ieșire audio și USB). Din păcate nu are HDMI, dar pentru comunicații se poate folosi de bluetooth și wireless N.

Bateria e de 4 celule și asigură o autonomie de până la 4 ore, decin u e mare lucru. Greutatea lui Dell Inspiron 1090 e de 1,5 kilograme și trebuie să știți că vine într-o mulțime de culori cum ar fi marin blue și night black. Vine cu sistem de operare preinstalat, adică cu Windows & pe 64 de biți.

Păreri pro şi contra

Pro: arată bine, este tabletă și mini laptop, e performant (datorită celor 2 giga de RAM, hardului de 7200 rotații și procesorului dual core), iar autonomia e mai mare decât a unui laptop.
Contra: autonomia e cam mică – 4 ore, iar prețul de circa 2739 lei e cam mare pentru un netbook, deși e și tabletă.

Preţuri

Cel mai mic preț, poate și cel mai bune, e de aproximativ 2379 și nu cred că găsiți mai mic altundeva. Acest model vine în două culori blue marin și negru, iar o alternativă ar fi un alt Inspiron Duo.

Concluzie

Dacă vrei un mini laptop care se poate transforma și în tabletă atunci netbookul Dell Inspiron 1090 Duo ar fi cea mi bună variantă. Autonomia e de 4 ore, dar poate că dacă i se instalează Android aceasta va crește cu două ore, dar nu știu exact pentru că u am încercat.

Te-ar mai putea interesa

6 comentarii la „Dell Inspiron 1090 Duo”

 1. Buna dimineata!
  Am achizitionat de curand netbook dell inspiron 1090 N570, pe marlin blue.
  Bine, culoarea nu importa.
  Tragedia este ca nu ma prea pricep , si atunci cand l am cumparat de la emag, nu mi s-a detaliat ce trebuie sa fac dupa ce l deschid. Sistemul wndows 7 este diferit de ce eram eu obisnuita.Alta problema este ca am un stick Orange Everywere, si nu reusesc sa instalez soft ul pentru a l putea folosii. Mi l recunoaste dar cand dau autorun.exe nu se intampla nimic. Nu mi se instaleaza, am verificat si in contol panel. Are o multime de programele in meniul start care nu am idee ce inseamna. in ghidul de utilizare nu scrie nimic.
  Probabil m-ai intreba de ce l-am luat,iar eu as raspunde ca am tot cautat pe google opinii de el si am gasit recomandarea ta.Mi a placut foarte mult,dar din pacate mi am prins urechile in el. Chiar as avea nevoie de indrumari.

 2. Linkuri utile pentru instalarea de Internet Everywhere:
  Ghid de instalare în imagini – …
  Drivere pentru modemuri – … selectezi ce modem ai şi descarci driverul de pe ‘net. Dar, dacă ai CD/DVD cu drivere atunci le poţi instala de pe CD.

 3. Multumesc pentru ajutor.
  Inca o nelamurire, in mini ghidul de instalare al netbook ului apare ca pot intrduce cartela SIM , am deschis capacul,apare desenul pentru SIM,numai ca nu pot sa o introduc, cand ma uit in locul acela destinat pentru cartela,apare un cauciuc negru. La ce mai arata ca se poate introduce cartela , si de fapt, pauza.

 4. Din câte știu eu, la inginerie folosești programe gen Matlab ori Cad și de aceea ai nevoie un laptop de 15 inci care să fie puternic, iar aici ai o selecție.

 5. Este util pentru a folosi programe de muzica, mixaje etc, si pentru a vizualiza filmulete, clipuri, navigare pe internet si download-uri?

Comentariile sunt închise.