Dell G5 15 5587, laptop gaming cu Windows 10

Laptopul Dell G5 15 5587 reprezintă noua generație care se adresează gamerilor și nu numai. Cine nu și-ar dori un laptop ultra-performant? Se vede că arată mult diferit față de laptopul clasic, dar și față de seria G3. Acesta are o răcire mult mai bună, de aceea e mai gros și fantele de evacuare sunt mai mari. La interior veți găsi noul Coffee Lake care e semnificativ mai bun decât seria precedentă, însă eu aș alege cu Core i7 pentru că are 6 nuclee. Jocurile se folosesc mult de procesor pentru că sunt aplicații multi-core, cu cât sunt mai multe nuclee, cu atât e mai bine.

Alte modele pot fi mai accesibile deoarece nu au Windows 10, dar trebuie să știți că în final tot trebuie să instalați acest OS. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Placa grafică e GeForce GTX 1050 Ti care e semnificativ mai bună varianta clasică. Nu merită să luați un laptop clasic pentru gaming deoarece nu va menține laptopul la temperaturi recomandate, motiv pentru care performanțele vor scădea.

Noile procesoare au nevoie de minim 8GB RAM pentru a rula în condiții foarte bune și nici nu recomand să căutați unul cu 4GB. Atât G3 cât și G5 oferă un ecran cu panou IPS, iar conform producătorului, pot exista și configurații cu ecran UHD.

Păreri pro și contra

Îmi place cum arată la exterior, dar și când îl deschideți pentru că tastatura roșie chiar se potrivește cu negrul. Fie că alegeți cel cu Core i5 fie cu i7, restul hardware-ului e același, însă diferența de preț e vizibilă. Performanțele SSD-ului sunt vizibile deoarece viteza de citire e extraordinară și nu veți face nici un compromis pentru că aveți și un hard disc spațios. Am spus asta pentru că laptopurile din generațiile precedente aveau fie SSD, fie HDD. Deci trebuie să alegeți ce vă convine mai mult, pe când noile laptopuri au loc pentru un SSD M.2.

Dell 5587 reprezintă o alegere bună pentru că are exact componentele de care aveți nevoie și se poate mări memoria RAM la maxim 32 GB, dar 16GB mi se pare de ajuns.

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „Dell G5 15 5587, laptop gaming cu Windows 10”

Comentariile sunt închise.