Dell G3 15 3579, laptop cu procesor Intel Coffee Lake

Laptopul Dell G3 15 3579 face parte din noua generație de la acest brand și e vorba de o serie nouă și interesantă pentru gaming – G3. Bineînțeles, nu e cea mai grozavă serie dar îmi place ce oferă pentru acei bani și combinația negru cu albastru chiar e reușită. La interior aveți componente bune pentru orice task, însă dacă doriți un laptop doar pentru gaming, v-aș recomanda și seria G5. Chiar dacă toate laptopuri au același nume, sunt disponibile numeroase configurații și unele pot avea Core i7, iar altele Core i5.

Există și variante cu ecran mai mare și același design în caz că vreți un gadget mai apropiat de un PC. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Componentele pot să difere în funcție de alegerea făcută sau de bugetul disponibil. Majoritatea sunt cu Core i5-8300H, însă nu aș alege doar cu HDD pentru că SSD-ul influențează semnificativ performanțele laptopului. În opinia mea puteți alege doar cu SSD pentru că 256 GB par să fie de ajuns pentru multe situații.

Placa video poate să difere puțin dar diferențe de performanță nu sunt foarte mari atunci când încercați doar aplicații de editare sau jocuri cu cerințe hardware mici. Indiferent de opțiune, veți beneficia de un IPS foarte bun cu rezoluție superioară și claritatea e caracteristică indiferent cum îl veți privi.

Păreri pro și contra

Față de un laptop office, acesta dispune de o tastatură iluminată și scrisul e pe albastru după cum se vede din poze. Noul i5 e ceva mai bun decât precedentul dar diferențele nu sunt chiar atât de mari, însă lucrurile stau diferit dacă optați pentru i7 deoarece e un Six Core. Chiar dacă nu are o construcție cum am văzut la alte serii de gaming, răcirea se face tot cu două coolere (unul pentru procesorul și altul pentru procesorul grafic).

Dell 3579 vine în numeroase configurații și toate sunt bune pentru a te juca jocuri la detalii nu foarte mari. Totuși, detaliile din jocuri depind și de cerințele hardware ale acelui joc, iar recomandarea mea e să nu reduceți din rezoluție.

Te-ar mai putea interesa