Corsair Performance Pro Series

Cei de la Corsair vin cu gama Performance din care face parte SSD-ul Corsair Performance Pro Series 2.5 (modelele CSSD-P128GBP-BK şi CSSD-P256GBP-BK) şi poate vă întrebaţi cu ce e aşa de special de are un preţ bun Vezi prețul special de azi ». Faţă de late modele de Solid State Drive, acestea vin cu rate de transfer superioare şi buffer de de 256 mega (în condiţiile în care un hard normal are buffer de 16-30 de mega). Din această gamă fac parte două modele, după cum am prezentat în paranteză, şi preţurile diferă în funcţie de performanţe.

Poze

Alături sunt două imagini cu modelul de 256. În prima imagine e prezentată cutia, iar în a doua e componenta propriu-zisă. Dacă vreţi să vedeţi cum arată la interior atunci vă invit să urmăriţi clipul de la final deoarece acolo o persoană îl dezmembrează.

Cutia modelului de 256 mega
Cum arată componenta

Specificaţii tehnice

Modelele acestea sunt pe Serial ATA 3 şi asta presupune o viteză (teoretică) maximă de 6Gb/s. Ratele de transfer sunt de 500/515 la citire şi 340/440 la scriere, iar valorile superioare sunt cele ale modelului cu preţ superior. Pot fi montate în laptopuri sau desktopuri şi asta deoarece au dimensiuni de 2,5 inci şi suport pentru montarea în locaşe de 3,5 inci.
Performanţa acestor componente nu e dată de SATA3, ci de faptul că are un cache extrem de mare de 256 mega de tip DDR3 şi asta îi va garanta nişte performanţe uluitoare.

Păreri pro şi contra

Pro: e compatibil cu Serial ATA3; vitezele de citire şi scriere sunt mari, lucru datorat în principal acelui cache; e produs de un brand de renume în domeniul SSD; garanţia e de 3 ani, deci mare, însă în acest moment nu se poate face asigurare; are carcasă de aluminiu.
Contra: preţul e cam mare, iar capacitatea e de doar 128 giga… în momentul de faţă.

Concluzie

Pentru performanţă absolută îţi trebuie un Solid State Drive, iar alegând Corsair eşti în direcţia bună deoarece ei fac componente de nota 10 de care nu am văzut pe careva (pe un blog ori forum) să se plângă. Alături e un preview la componentă în care un tip desface carcasa de aluminiu pentru a arăta că defapt componenta e doar o mică plăcuţă, iar carcasa e de două ori mai mare. Oricum, SSDul are doar 80 de grame şi e foarte uşor de montat de un novice ori expert în ale calculatoarelor.

Te-ar mai putea interesa