Corsair Nova 2

SSD-ul Corsair Nova 2 e o componentă PC pentru cei cu buget redus și care vor să-și tuneze laptopul sau desktopul. Există variante cu capacitate mai mare cum ar fi Force 115GB și variante pe SATA3 cum e Force 3, dar costă mai mult. Astfel de dispozitive sunt pentru persoanele care vor mai mult și de aceea cred că cei mai mulți se vor îndrepta spre o astfel de componentă. În general cei care vor să se joace jocuri de ultimă generație achiziționează astfel de componente pentru a face calculatoarele lor mai rapide. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Această componentă de calculator arată aproximativ ca în pozele de jos.

Cutia
Aşa arată

Specificaţii tehnice

Corsair Nova 2 impresionează prin faptul că are o capacitate de 60 de giga și că are o viteză de circa 250 de mega pe secundă. Mai exact, citește cu 270 MB/s și scrie cu 240MB/s și 250 e media dintre scriere și citire… dacă v-ați prins sau nu. Rata de transfer a interfeței Serial ATA 2 e de 300 mega, dar până la urmă e una teoretică. Poate fi montat în locașuri de 2,5 inci și nu cred că vor fi probleme la montarea în locașuri de 3,5 inci. Locașurile de 2,5 sunt caracteristice laptopurilor.

Păreri pro şi contra

Pro: are o garanție de 3 ani, e rapid, silențios și va funcționa pe majoritatea calculatoarelor.
Contra: era interesant dacă avea o capacitate de stocare mare și era pe SATA3.

Preţuri (cel mai mic preţ)

429 lei e un preț cam aproximativ pentru acest aparat, dar e foarte apropiat de realitate în momentul de față. Adevărul e că nu cred că o să găsiți astfel de componente PC la prețuri mai bune. Force 3 e pentru maniacii care vor un astfel de hard cu SATA 3, iar Force 115GB e pentru pasionații care vor o capacitate de stocare dublă.

Concluzie

Ți-ai lua un SSD (în general și nu neaparat acest model) deoarece sunt silențioase, au garanții de 36 de luni, consumă puțin curent și au o viteză impresionantă. De obicei pe Solid State Drive-uri se instalează sistemul de operare, iar datele sensibile se țin pe un alt hard sau sunt sincronizate pe internet cu Dropbox sau alte servicii. Eu recomand acest model deoarece e ieftin și e realizat de un producător popular. Mulți zic că u se rentează un Solid State Drive, dar eu cred că merită fiecare bănuț deoarece performanțele sunt inegalabile.

Te-ar mai putea interesa