Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

Corsair Force Series 3 2.5

Dacă ești un pasionat de performanță și vrei ce e mai nou pe piață în materie de PC tunning atunci un SSD Corsair Force Series 3 2.5 ar fi recomandarea mea pentru început. Acest Solid State Drive are mei multe nume (Corsair Force 3 sau Force Series 2.5) și capacități (de la 40-60 giga în sus). În opinia mea acesta e cel mai bun SSD de pe piață, iar raportul dintre performanță și preț e excelent deoarece modelul de 60 giga costă destul de puţin. Probabil ați auzit că HDD-urile s-au scumpit, iar SSD-urile tind să se ieftinească tot mai mult. Știu că au o capacitate cam redusă însă performanțele sunt superioare hardurilor normale.

Pentru a vă face o părere despre performanțele componentei de față trebuie să știți că citește cu 525 mega și scrie la 490 MB/s, iar acest lucru e posibil magistralei SATA3 care are o viteză teoretică de 6 giga pe secundă. Componenta funcționează și pe plăci de bază cu SATA1 sau SATA2 și asta o face extrem de atractivă. Și un alt lucru bun e că poate fi montat atât în laptopuri cât și în desktopuri deoarece are o grosime de 2,5 inci, iar pentru PC-uri există un bracket pentru a-l face de 3,5 inci. Prețul bun Vezi prețul special de azi

Poze

Cutia

Desfăcut

Specificaţii tehnice

Corsair CSSD-F60GB3A-BK are o capacitate “intermediară” de 60 giga și e o soluție eficientă de a vă îmbunătății performanțele desktopului sau notebook-ului deoarece prin montarea pe SATA III (suportă 600MO/s) obțineți performanțe maxime, rata de transfer la scriere fiind de 490MO, iar cea la citire de 525MO. Aceste performanțe sunt posibile și datorită controller-ului SandForce SF-2200.

Păreri pro şi contra

Pro: e ușor (cântărește fix 100 grame), este foarte performant, prețul nu e mare, e fiabil (garanția componentei e de 3 ani) suportă orice tip de Serial ATA (I, II sau III). Un alt plus e rezistența la șocuri (știu că există harduri convenționale cu buffer mare care ajută la șocuri, dar SSDul nu are discuri care să se miște și puteți să-l scuturați cât vreți că laptopul tot o să meargă impecabil.)
Contra: capacitatea nu e superioară.

Concluzie

Îți recomand un astfel de gadget în cazul în care vrei un laptop/sistem desktop PC cu performanțe superioare, mai silențios și mari rezistent la șocuri. (Pe acest hard se instalează sistemul de operare și programele, iar muzica, filmele și alte fișiere e de preferat să le țineți pe un hard cu capacitate superioară deoarece 60GB se vor umple foarte repede.)

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu