Corsair Force Series 2.5

Pentru cei pasionaţi de viteză şi tuning la comp am să le recomand un SSD Corsair Force Series 2.5 care este un Corsair Force 3 sau Corsair Force Series 3 2,5 (da, are multe nume, dar ultimul e cel mai corect). Evident că am mai scris despre acest Solid State Drive, dar cred că trebuie să reamintesc că e cel mai bun de pe piaţă şi cel mai popular. Evident că Intel are modele cu capacităţi superioare de până la 600 giga şi un astfel de model ar fi Intel 320 Series, dar modelul care face obiectul acestei prezentări e preferatul meu şi al multor pasionaţi de calculatoare.

Prețul bun Vezi prețul special de azi ». Nu este un preţ mare (în opinia mea) atâta timp cât capacitatea lui e de 120 giga şi suportă SATA III. În opinia mea e cel mai bun preţ de pe piaţă pentru un astfel de „hard”.

Poze

Cutia
Desfăcut

Specificaţii tehnice

Force Series 2.5 are o capacitate de stocare foarte potrivită de 120 giga, iar rata lui de transfer e mai mult decât perfectă deoarece suportă Serial ATA versiunea 3 şi asta înseamnă că citeşte cu 550 mega şi scrie cu 510 mega în condiţiile în care rata de transfer a acestei versiuni de Serial ATA e de 600 mega pe secundă.

Este o componentă perfectă pentru PC sau laptop deoarece are mărimea de 2,5 inci şi astfel e uşor de instalat chiar şi într-un notebook. Pot spune că va face laptopul chiar mai uşor (deci portabil) deoarece cântăreşte doar 80 grame.

Păreri pro şi contra

Pro: e compatibil cu calculatoarele care au SATA I, II sau III, e uşor de instalat, e durabil (sau rezistent, iar garanţia de 3 ani confirmă acest lucru), zgomotul produs e zero, iar preţul nu e mare.
Contra: capacitatea ar fi putut fi mai mare.

Concluzie

Dacă vrei un SSD ieftin şi cu o capacitate de peste 100 de giga cred că acesta ar fi cea mai bună alegere deoarece memoriile Corsair au fost, sunt şi vor fi pe viitor foarte populare.
Şi cam aşa arată componenta. (Un preview video cu despachetarea produsului.)

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „Corsair Force Series 2.5”

  1. Pe hartie performantele acestora arata foarte bine dar in practica lucrurile stau altfel deoarece multa lume care are un laptop de 2-3 ani vrea sa si-l tuneze cu asa ceva insa performantele se lasa asteptate atata timp cat nu au SATA 3 sau 2.

Comentariile sunt închise.