Corsair Force GT

SSD-ul Corsair Force GT 2.5 de 60GB pe SATA 3 model CSSD-F60GBGT-BK e un model nou Serial ATA 3 (ca Force 3). Dimensiunea sa e de 2,5 inci și din acest motiv poate fi instalat în orice dispozitiv de la desktop PC la laptop. SATA3 transferă 6 giga pe secundă și asta înseamnă că citește cu 555 mega și scrie cu 495. pentru cei care vor să-ș monteze acest aparat într-un desktop există și un bracket de 3,5 țoli. Are un preț bun Vezi prețul special de azi » și asta îl face unul dintre cele mai ieftin SSD-uri.

Poze

Din apropiere
Per ansamblu

Specificaţii tehnice

Din păcate nu e mare lucru de spus despre specificații tehnice deoarece la un Solid State Drive nu sunt prea multe date tehnice, dar am să încerc să spun câteva vorbe. Corsair Force GT are o capacitate de 60 de giga și după cum am precizat în paragraful introductiv poate fi montat pe cel mai nou model de SATA. Ratele de transfer sunt de 555 MB/s la citire și de 495 pentru scriere. Aceste rate se apropie oarecum de rata de 600 a S ATA3. Greutatea gadgetului e undeva la 80 de grame și nu va îngreuna laptopul… dacă vreți să-l instalați într-un laptop.

Păreri pro şi contra

Pro: are cea mai mare rată de transfer, e ușor ca greutate, prețul nu e mare, e silențions și are o garanție de 3 ani.
Contra: capacitatea cam mică. Multă lume îl cumpără pentru accelerarea pornirii sistemului de operare și al jocurilor, iar pe acest hard se instalează doar OS-ul, programele și eventual jocul, iar muzica, filmele și alte fișiere sunt ținute pe un alt hard cu o capacitate mai mare care are o dimensiune mică.

Preţuri (cel mai mic preţ)

Prețul acestui dispozitiv e undeva la 564 lei. (Acesta diferă de stocuri, furnizori și de promoțiile oferite de magazinele online autohtone.) Force 3 e un model similar care are și cam același preț. Componente de acest gen erau mult mai scumpe în perioada ce a trecut, dar în momentul de față sunt la prețuri mici sau chiar pe jumătate.

Concluzie

Dacă vrei un hard rapid atunci acest model ar trebui să fie printre alegerile tale. Probabil că l-ai alege datorită faptului că are un preț mic și performanță „mare”. Astfel de componente sunt achiziționate de cei care vor un laptop sau sistem desktop performant.

Un clip care vă va demonstra că această componentă accelerează un calculator.

Te-ar mai putea interesa