Cel mai bun SSD SATA 2 raport calitate/preţ pentru PC şi laptop

Cel mai bun SSD SATA 2 raport calitate/preţ nu este şi scump, preţul său este pentru orice român undeva la 400 de lei. Nu este un hard ce poate fi folosit ca HDD extern portabil, doar cu Rack poate fi folosit astfel. Un Solid-State-Drive performant are multe avantaje în comparaţie cu un HDD normal SATA 2. Am ales magazinul online eMAG pentru că aici le găseşti la cele mai mici preţuri. Dimensiunea unui SSD este aceeaşi cu a unui hard disk de laptop, de 2.5 inci. În cazul PC-urilor nu se pune problema dimensiunii.

Poze

Corsair Force de 120GB la 800 lei
Corsair Force de 90GB la 700 lei
Corsair Force de 60GB la 400 lei

Poza 1
Poza 2

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Preţ

Toate cele trei sunt SATA 2 şi au un preţ de la 300 până la 800 lei. Am recomandat acesta deoarece este cel mai vândut Solid-State-Drive. Varianta de 90GB era ceva mai scumpă şi s-a epuizat, motiv pentru care recomand această variantă. Sincer nu prea ai nevoie de cine ştie ce spaţiu de stocare, deoarece pe acesta se instalează softurile, sistemul de operare şi poate după preferinţe şi ceva jocuri. 40Gb cred că sunt suficienţi. Pentru mai mult spaţiu de stocare se poate cumpăra un hard normal mult mai ieftin, pentru filme, muzică, kituri (torente).

Avantanjele după cum am precizat anterior sunt multe, cum ar fi:  viteză dublă (citire, copiere, transfer), timp de acces 0,1ms (un hard normal SATA 2 are 220 ms), nu face zgomot deoarece este un hard de tip memorie, motiv pentru care poate fi operat la -40 grade C şi nu se încălzeşte deasemenea.

Concluzie

Cel mai bun SSD SATA 2 vine de la Corsair şi recomand acest HDD pentru că rezistă la şocuri, Windows-ul şi jocurile pornesc mai repede.

Un comentariu la „Cel mai bun SSD SATA 2 raport calitate/preţ pentru PC şi laptop”

  1. nu mai e valabil pe 32 mn ci numai pe 22 nm mai lent dar mai stabil
    detin hdd WDC 320 gb 7200 rot/m 8 mb cache 2007 cam depasit .care crezi ca e cel mai rapid hdd sata 2 laora actuala 5 07 2011

Lasă un comentariu