Cel mai bun laptop pe post de desktop replacement

Am mai scris despre cele mai bune laptopuri, în opinia mea, şi am să încerc să fac „portretul robot” al unui laptop ce intră în categoria „cel mai bun laptop” (Dell Inspiron) sau „desktop replacement laptop” (Dell Inspiron cu diagonala ecranului de 17,3 inci).

Poze cu recomandări

Dell Inspiron 5010

HP 625

Acer Aspire 5742G, de la 1.900 lei

Brandul
În primul rând laptopul trebuie să vină de la o firmă producătoare cu un nume şi o istorie în spate cum ar fi Dell, Asus sau Acer.

Intel sau AMD?
Din păcate cele mai bune laptopuri vin cu procesor Intel şi placă integrată Intel ori placă dedicată Ati (care a fost cumpărat de AMD). Din păcare, sunt prea puţine laptopuri pe piaţă care vin cu procesor AMD şi care să-şi merite banii.

Ecranul
Este de preferat ca ecranul laptopului să fie de 15,6 sau 17,3 inci cu LED, şi cu o rezoluţie cât mai mare. Iar, referitor oarecum la ecran este de preferat ca placa video să aibă suport HD.

Componente de ultimă generaţie
Mai nou toate laptopurile au ecrane LED, harduri de peste 320 giga, 3 giga de ram, procesoare de peste 2 giga şi cameră web integrată.

Preţul
Un laptop destul de performant nu mai costă 54 sau 80 de milioane. Acum un laptop performant poate fi achiziţionat la puţin peste 19 de milioane, adică 1900 lei.

Te-ar mai putea interesa