Cel mai bun HDD extern ieftin

Hard disk-ul extern portabil Seagate Expansion de 1TB costă aproximativ 250-290 de lei şi se află în printre cele mai vândute hard disk-uri pentru că este şi ieftin. Cel mai ieftin este undeva la 230 de lei şi nu este prea deosebit.

Pentru aproximativ 300 de lei, Seagate Expansion, oferă un spaţiu de stocare de 1 TB la o viteză de 7200 de rotaţii pe minut, conectare la PC sau laptop pe USB 2.0, buffer de 16M şi are o dimensiune de 3,5 inci. Deci, este cel mai bun hdd extern raport calitate/preţ. Este un hard disk extern bun ce nu trebuie să lipsească de pe birou.

Este util pentru cei ce vor să-şi salveze fişierele de tip media sau software pe un drive portabil şi nu au altă soluţie decât achiziţia unui astfel de gadget mobil. Adică cei ce au avut probabil un calculator şi au în prezent un laptop şi vor să transfere datele de pe PC pe laptop şi nu au altă posibilitate. Ar mai putea fi un mic server pe care se pot stoca datele că în multe cazuri hdd-ul laptopului este destul de mic în comparaţie cu hard disk-ul PC-ului în acest caz intervine hard disk-ul extern portabil care ar fi cea mai bună soluţie.

Poze

Poza 1

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Păreri pro şi contra

Contra ahiziţiei, sincer, nu găsesc motive. Poate doar faptul că nu e SSD. Dar, un SSD de 30 de giga costă undeva la 400 de lei, deci nu e prea accesibil.

În schimb pentru achiziţia acestui hard disk este preţul foarte bun, capacitatea foarte mare (1 terra), rapiditatea (7200 rotaţii pe minut), mărimea mică şi posibilitatea de conectare prin USB. Poate fi util şi pentru cei care posed un PlayStation 3 Slim şi nu au bani să cumpere o unitate Blu-Ray pentru imprimarea jocurilor pentru ea.

Nota 10

I-am acordat această notă datorită funcţionalităţii sale, chiar dacă design-ul este aşa şi aşa, este un hdd extern foarte bun şi îl recomand. Un astfel de produs periferic, este mai bun decât un flash drive datorită vitezei de copiere, şi cea mai bună modalitate de stocare de date.

Dacă vrei ceva mai mare recomand Seagate Expansion de 2TB, la 489 lei, cu buffer de 32MB, şi altele, care poate fi deasemenea cel mai bun HDD extern şi ieftin.

Te-ar mai putea interesa

3 comentarii la „Cel mai bun HDD extern ieftin”

  1. Nimic nu se compara cu un SSD. Windows se incarca instantaneu, dar rama dezavantajee cum sunt pretul si capacitatea relativ mica 30-50 de gigabiti. Am zsi ca poate imi iau si eu unul dar la 500 de lei nu prea ai ce sa cumperi. CU 30 de GB nu poti face nimic si am yis cxa numai ma complic. Poate peste cativa ani vor fi mai rezonabile si isi va putea lua fiecare cate unul sau mai bine vor ajunge ca un standard pentru PCuri si laptopuri.

Comentariile sunt închise.