Cel mai bun GPS ieftin pentru auto

Cel mai bun GPS ieftin auto este Serioux NaviMATE 43T2 (are harta completă a României) la un preţ undeva la 259 de lei, iar un GPS ieftin şi bun pentru maşină este Serioux UrbanPilot Q408 la un preţ undeva la 190 de lei.

GPS-urile nu mai sunt un lux şi de aceea când mergem în străinătate cu maşina e necesară achiziţia unui GPS auto. Faptul că primul model de GPS auto este un aşa preţ este deoarece vine cu harta, iar dacă îl luai fără şi cumpărai apoi harta venea ceva mai scump. Cel de la Serioux vine fără hartă motic pentru care este un GPS ieftin.

Iar dacă doriţi unul auto cu harta completă a Europei, pentru o călătorie în străinătate North Cross ES505 DTV Full Europe este soluţia perfectă pentru dumneavoastră pentru că are un preţ competitiv de numai 459 de lei.

Specificaţii şi poze

Ca asemănări, toate cele trei sisteme de navigaţie GPS auto au redare audio, vizualizare foto şi redare video. Se conectează prin USB la calculator, au slot card microSD şi au procesoare de circa 500MHz.

În continuare voi prezenta doar specificaţiile diferite ale fiecăruia, iar la urmă care ar fi recomandarea mea.

Serioux NaviMATE 43T2 este cel mai vândut sistem de navigaţie auto, deoarece vine cu harta completă a României instalată, are specificaţii bune şi arată bine. Acesta are o memorie RAM de 64MB şi un ecran de 4,3 inci la o rezoluţie foarte bună de 480 cu 272 pixeli. Chipset-ul GPS-ului este de tip SiRFstarIV. Sistemul de operare este Windows CE NET versiunea 6.0, programul de navigare este Sygic Drive 10 cu harta România. E unul ieftin din punctul meu de vedere şi are un design super slim adică foarte subţire cu o autonomie foarte bună de 3,5 ore pentru că bateria este de tip 1200 mAh. Din păcate nu vine cu mufă pentru căşti.

Cam aşa arată

Program navigare


Serioux UrbanPilot Q408 e cel mai ieftin sistem de navigaţie dintre cele trei pentru că vine fără hartă şi are specificaţii ceva mai reduse. Dar e un GPS ieftin de recomandat deoarece dacă aveţi deja harta României sau a Europei de la un prieten pentru ce să luaţi un GPS cu hartă deja instalată şi mai scump. Memoria RAM e de 64MB, ecranul e de 3,5 inci la o rezoluţie de 320 cu 240 pixeli. Sistemul de operare al GPS-ului este Microsoft Windows CE 5.0. Autonomia bateriei de 820mAh e aceeaşi cea a dispozitivului anterior, 3,5 ore. Ca plus acesta vine cu intrare pentru căşti.

Cam aşa arată

North Cross ES505 DTV e destul de scump deoarece vine cu harta Europei, şi are specificaţii mai bune. Memorie RAM de 128MB, memorie ROM de tip flash de 2GB şi ecran de tip TFT LCD de 5 inci la o rezoluţie de 480 cu 272 pixeli. Ca program de nagivare are Mireo Cardinale Black Edition 3.1, sistem de operare Microsoft Windows CE 6.0 şi harta Europei. Bateria e de 100 mAh şi are o autonomie de circa 3,5 ore ca la restul sistemelor de navigaţie. E foarte subţire, 18 mm grosime. Poţi vizualiza chiar şi posturi TV deoarece are emisie DVB-T.

Cutie
Cam aşa arată

Am ales să scriu despre trei sisteme de navigare auto pentru că sunt trei feluri de GPS-uri auto, fără hartă, cu harta Europei sau cu harta României, iar acestea sunt cele mai ieftină din categoria lor. La fel şi pentru cel mai bun GPS auto, şi anume oricare ditre cele trei poate fin un sistem de navigaţie bun.

Concluzie

Eu le recomand deoarece sunt în topul celor mai vândute GPS-uri auto ieftine şi au primit 4 şi chiar 5 stele din 5 pentru calitatea şi preţul lor.

Dacă doriţi să plecaţi într-o mică excursie, recomand cel de-al treilea deoarece are o caracteristică specială, şi anume faptul că sunt afişate clădiri în 3D, şi este cel mai ieftin GPS auto şi cel mai bun cu harta Europei.

3 comentarii la „Cel mai bun GPS ieftin pentru auto”

  1. Cel mai bun GPS este de la Mio, dar trebuie sa recunosc ca un pret pentru un aparat de la Mio este undeva la 800 de lei fata de cel mai de sus car este la 400 de lei.

  2. Pentru cei interesati de un gps bun si elegant le recomand un Mio C720b. L-am testat in Cehia, Austria, Slovacia, Ungaria, Serbia, Bulgaria, Romania. Este cam scump pentru unii dar merita (11.500.000 lei) dar merita.

Lasă un comentariu