Cea mai bună tabletă PC ieftină

În acest articol, voi scrie despre cea mai bună tabletă PC şi despre cea mai ieftină tabletă, care este destul de scumpă şi mă uimeşte faptul că este şi cea mai vândută. Motiv pentru care pot spune că românii au bani, iar acei cumpărători se pare că nu au simţit criza. Preţul tabletelor PC este în general între 700 şi 3.000 de lei. Din păcate, sunt tablete PC doar de la patru producători, Apple, Samsung, Dell şi Creative. Probabil că sunt şi cele mai ieftine tablete PC şi bune în acelaşi timp, iar unele magazine nu ar putea garanta calitatea unor tablete PC româneşti sau mai ştiu eu de care.

Cea mai ieftină tabletă PC şi în acelaşi timp şi telefon la momentul actual este Dell Streak 3G, cu un preţ accesibil, de la 1.600-la 2.000 lei. Poate ziceţi că ce este ieftin nu este şi bun, ei bine… această tabletă ieftină este una foarte bună. Faptul că este cea mai ieftină tabletă este datorată faptului că este şi mică având un ecran de doar 5 inci. Celelalte tablete PC vin cu ecrane ceva mai mari (Galaxy tab are 7 inci, iar iPad are 9.7 inci). Un display mare înseamnă şi o tabletă mai mare, uneori devenind incomfortabil în special dacă o iei cu tine şi vrei să navighezi pe ‘net în timp ce eşti într-un mijloc de transport. Dacă ea este mică precum Dell, poţi să o ţi în mână precum un PSP sau chiar un telefon.

Preţuri, poze şi păreri

iPad de 16GB/32GB/64GB la 2.000 lei

Acasă
Ce conţine pachetul

Tableta PC iPad este o tabletă şi pe care ar trebui să o căutaţi dacă doriţi un bun produs din această gamă, deoarece  în momentul de faţă are un spaţiu mare de stocare (64GB), un ecran mare (9,7 inci) şi este preferată chiar şi de politicieni. Ca minusuri, nu are cameră foto şi nu nici usb.

Galaxy TAB la 1.600 lei

În realitate
Cu joc

Tableta PC Galaxy TAB este ceva mai mică ca iPad, este o tabletă PC cu Android, aflându-se pe locul doi în topul vânzărilor şi preferinţelor. Spre deosebire de iPad are cameră foto, usb şi poate fi folosită pe pest de telefon, numai că va fi destul de dificil să vorbeşti la ea datorită dimensiunilor.

Dell Streak 3G la 850 lei şi 650 lei ca resigilat

Ce conţine pachetul
Tastatura virtuală

Tableta PC Dell Streak 3G este preferata mea deoarece are un preţ bun, deci este o tabletă ieftină, este mică (ecran 5 inci), are cameră de 5MP, şi poate fi folosit cu uşurinţă ca telefon datorită dimensiunilor bune, intră chiar şi în buzunar.

Aceasta are un preţ de circa 650 lei ca resigilat (sunt 3 ca resigilate). Pentru unul nou trebuie să scoateţi cam 900 lei, dar şi aşa este cea mai ieftină tabletă dintre celelalte tablete PC. Ca specificaţii ea prezintă un ecran de 5 inci de 480 x 800 pixeli, procesor de 1GHz, memorie de 512 MB, hard de 16 GB, cititor de carduri, mufă căşti, bluetooth, Wi-Fi, 3G, conectare usb, cameră foto cu autofocus şi sistem de operare Android 1.6.

Poate fi folosită precum un telefon, şi dacă te gândeşti bine aceasta poate să facă mai multe ca un smartphone la acelaşi preţ. Chiar dacă are Android 1.6, acesta poate fi upgradat la versiunea 2.2. Mai bine îţi cumperi cea mai ieftină tabletă PC, îţi faci upgrade-ul pe Dell Streak 3G şi este precum una din momentul actual cu 2.2 sau 2.3.

Creative ZiiO 7 8GB are un preţ de 900 lei

În mână
Joc

Creative ZiiO 7 este una ieftină, dar nu pentru că este o chinezărie. Preţul ei este justificat datorită specificaţiilor ceva mai reduse.

Concluzie

Acum, cea mai bună tabletă PC ieftină ar putea fi oricare dintre cele patru prezentate mai sus deoarece nu toţi avem o grămadă de bani şi trebuie să luăm în considerare utilitatea nu preţul ridicat sau specificaţiile foarte bune.

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „Cea mai bună tabletă PC ieftină”

  1. As vrea sa mi iau o tableta ieftina si buna si nu stiu care ar fi cea mai buna tableta… insa cred merg pe un dell streak deoarece este si telefon si tableta buna. Samsung Galaxy tab poate fi folosita la fel ca si telefon numai ca este ceva mai scumpa si mai mare si nu o pot baga in buzunar. Dell-ul are ci protectie Gorilla asa ca nu voi mai avea nevoide de o husa pentru el. Forta lui este numai potrivita si pot scrie cu usurinta deoarece are ecran mic si este usor in acelasi timp. M am gandit si la Creative ZiiO 7 numai ca nu mi place ca l-or facut cam mare si nu nu mi prea plac specificatiile insa pretul este tentant. Merg pe Dell deoarece are o experienta mai lunga in domeniul IT (monitoare, laptopuri etc). Cat despre iPad este prea mare si am inteles ca viitoarele tablete vor fi si mai mari… Daca vroiam o tableta ieftina ceva mai mare si telefon optam pentru galaxy tab nicidecum pen ipad deoarece android-ul este mai misto iar jocurile pentru el sunt bestiale. La galaxy tab este o oarecare problema pentru daca e si telefon cu pana mea poti vorbi la el pentru are un ecran de 7 inci? poate numai cu un hands-free, in fine o tableta ieftina mai mica ar fi cel mai utila. Stie careva daca vor mai fi alte tablete bune la emag, ca daca nu mai apare nimica misto imi voi lua un dell si imi voi upgrada softul la 2.2 gratis.

  2. …dece sa-ti i-ei o tableta care e si telefon. Asta e super prostesc sa sti.Mai bine ti-ai lua o tableta adevarata si eftina!!Cum ar fi Creative ZiiO 7 8GB.Este putin mai scumpa dar totusi este mai buna.Nu intodeauna ce e ieftin e si bun!!eu ti-am dat doar un sfat!Daca o sa ti-o ei in numai o zi o sa se strice!Ai sa vezi si singur!!!!!!!

    Cu drag theoss11
    Ai sa vezi!

Comentariile sunt închise.