Care este cel mai tare procesor Intel şi AMD?

Dacă te întrebi care este cel mai tare procesor Intel şi AMD atunci află că cele mai tari sunt două procesoare cu dual core şi cel mai tare este că sunt foarte accesibile din punct de vedere al preţului.

Preţuri şi imagini

Intel Pentium Dual Core E6500 la 2.93 GHz, socket 775 la 305 lei

Cutie
Cum arată

Frecvenţa acestuia este undeva la 3 giga, socket-ul e 775, Level 2 de 2048 KB, modul de operare pe 32 sau 64 biţi, FSB-ul 1066 MHz, are două nuclee, e fabricat cu tehnologie de 45 Nm şi în pachet există şi un cooler. Din păcate nu are placă video integrată în cip ca procesoarele i3, i5 sau i7, dar temperatura maximă suportată este undeva de 74 grade C.

AMD Athlon II X2 250 Dual Core, 3000 MHz, socket AM3 la 259 lei

Cutie
Instalat

Frecvenţa procesorului AMD este similară cu a procesorului de la Intel, adică de 3 giga, însă socket-ul e AM3, iar în rest are aproximativ aceleaşi specificaţii tehnice ca modelul de la Intel.

Concluzie

AMD-ul e mai ieftin şi pentru că nu are un cooler în pachet, dar mai performant este Intel-ul… întotdeauna au fost mai performante. Vă sfâtuiesc să nu vă uitaţi la câteva zeci de lei şi să faceţi o investiţie şi achiziţie inteligentă.

Am ales să recomand aceste două modele de procesoare deoarece ambele au destul de multe review-uri (recenzii) pozitive pe eMAG.ro şi alte site-uri de cumpărături online, fiind şi cele mai vândute. Cele două intră în categoria cel mai tare procesor de la Intel şi AMD şi fac faţă oricărui joc şi program… dacă sistemul este unul bine creat (are suficientă memore RAM şi o placă video decentă).

Te-ar mai putea interesa