Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

Canon PowerShot SX500 IS

Aparatul foto digital Canon PowerShot SX500 IS e cel mai nou model din segmentul compact cu zoom puternic. Cred că e unul dintre cele mai bune modele în acest buget și e ideal pentru fotografii amatori. Pe scurt, SX500 IS vine cu senzor de 16MP, zoom optic 30x, filmare HD, ecran 3 inci, lentile 4.3 – 129 mm etc. Cu astfel de caracteristici, e o cameră compactă dar nu poate fi transportată ca și modelele mai mici. Vreau să spun că trebuie transportată într-o geantă. Probabil un minus al acestui aparat care poate deveni enervant atunci când lumina e foarte puternică, e ecranul lucios. Din păcate nu vine cu EVF, care putea fi de folos pentru acest aparat și astfel acel minus nu ar mai fi contat. PowerShot SX500 IS are un preț bun Vezi prețul special de azi.

Poze

Din față

Din partea de sus

Specificații tehnice

Are un senzor de 16MP de tip CCD care e foarte bun pentru un aparat compact. Cu acesta veți surprinde diverse momente la o calitate foto superioară, adică mai detaliată. Calitatea fotografiilor nu va suferi atunci când doriți să folosiți zoom-ul deoarece cel optic e de 30x, iar cel digital de 4x. Pentru a vă face o idee, am pus și o demonstrație mai jos.

Nu e cel mai bun parat pentru a filma deoarece calitatea de filmare e doar 720p și nu poate realiza filmări mai lungi de 29 de minute. Însă trebuie apreciat că înregistrează cu sunet stereo. Având în vedere că nu aveți un card inclus, vă recomand un SDHC de 8GB care e suficient de mare pentru a stoca fotografii și filmări. Chiar dacă are un blitz integrat, se poate monta unul exterior însă trebuie să fie unul HF-DC2 de la Canon. Ca și ieșiri are: HDMI de tip mini, USB și ieșire AV.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: zoom optic generos, raport preț/performanțe foarte bun, vine cu diverse presetări, efecte, se folosește de o baterie Li-Ion și nu mai e nevoie de baterii alcaline.

Minusuri: ecran lucios (dar numai dacă îl folosiți în locuri puternic luminate).

Concluzie

Această cameră de la Canon numită PowerShot SX 500 IS e o recomandare pentru cei care nu-și permit un DLSR dar și-ar dori un aparat cu care să realizeze fotografii impresionante. După cum am zis mai sus, e numai bun pentru începători și  poate fi cadoul ideal pentru cineva pasionat de fotografie.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu