Canon PowerShot SX30 IS

Un aparat foto digital Canon PowerShot SX30 IS Black este unu de nota 10 deoarece este foarte performant şi are un preț bun Vezi prețul special de azi ». Aș putea spune despre acest aparat foto că este fratele mai mare al lui Canon PowerShot SX210IS și SX230HS deoarece este mai performant, dar și mai scump… din păcate. PowerShot SX30 IS ne demonstrează că brandul Canon este unul destul de competent în domeniul tehnologiei optice. Zoom-ul optic al acestui aparat e de 35x, iar stabilizatorul optic de imagine este unul în 4,5 trepte.

Pe masă


Caracteristica principală a lui Canon SX30 IS Black ar fi zoom-ul ulta grandangular de 35x, stabilizatorul optic de imagine, filmarea HD şi prezenţa HDMI, senzorul CCD de 14,1 MP, LCD-ul de 2,7 inci (6,8 centimetri), asistenţa la încadrarea cu zoom, sistemul extins de accesorii şi modul inteligent automat. Zoom-ul de 35X al lui Canon PowerShot SX30IS este unul cu care vă puteţi depăşi ambiţiile şi puteţi realiza fotografii cu peisaje ample. Vine cu un stabilizator optic de imagine care oferă cea mai bună compensare de gama şi vă permite să imortalizaţi imagini clare în condiţii de iluminare slabă. Senzorul care are 14,1 megepixeli vine cu un procesor DIGIC 4. Astfel, senzorul de înaltă definiţie permite realizarea de materiale în format A2+.

Are un LCD cu un unghi variabil de 6,8 centimetri (2,7 inci) care e de tip PureColor 2 VA. Acesta permite încadrarea mai uşoară din unghiuri dificile şi prin modul Quick Bright fotografierea şi vizualizarea în lumină puternică a soarelui sunt posibile prin simpla atingere a unui buton. Canon SX30 IS este şi un apratat video cu care puteţi înregistra filme HD asistate de un stabilizator de imagine (IS) care e dinamic. Astfel puteţi înregistra filme HD, adică în format 720p, cu sunet stereo.

Are un mod inteligent prin care selectează automat setări din 28 scene diferite pentru a realiza fotografii excepţionale fără ca dumneavoastră să vă pierdeţi timpul cu setări inutile. Specificaţiile tehnice reprezentative ale acestui aparat foto digital ar fi senzorul CCD de 14,1 megapixeli, posibilitatea de a filma HD, şi zoom-ul optic de 35x. Fişierul filmat este salvat în format MOV care are o dimenisiune 30 de minute şi o capacitate sau mărime de 4 giga dacă se filmează 720p. Ecranul are 2,7 inci şi este unul de calitate superioară.

Pe partea de memorie acest aparat suportă memorii SD, SDHC, MMC, MMC plus şi HCMMC plus. La partea de conectivitate stă destul de bine deoarece are PictBridgem USB, mini HDMI şi altele. Bateria este un acumulator NB-7L de tip Litiu Ion care suportă până la 370 de cadre. Greutatea acestui Canon SX30 IS este de puţin peste jumătate de kilograme, adică de 601 grame. Ca sisteme de operare pe care funcţionează sunt Windows 7, Vista şi XP. Din nou, nimic de Linux. Dar, bănuiesc că merge pe Mac.

Concluzie

Ţi-ai lua un Canon PowerShot SX30 IS deoarece este unul dintre cele mai bune aparate de acest gen fără „dar” şi „poate”, iar pentru o persoană care lucrează în domeniu nu cred că preţul de circa 1650 lei e mare, ci mic.

Te-ar mai putea interesa