Canon PowerShot SX230HS

Aparatul foto digital Canon PowerShot SX230HS e un aparat foto foarte bun deoarece dă posibilitatea de a filma 1080p, are un senzor CMOS de 12,1 megapixeli, zoom optic ok (nu la fel de bun ca cel al lui SX30 IS), suportă mai multe tipuri de memorii (ca aparatele PowerShot A800 și Canon IXUS 220HS), e compatibil cu mai multe sisteme de operare (cele mai importante și des utilizate) și deoarece are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Modelul albastru
LCD-ul

Specificaţii tehnice

Aparatul foto digital Canon PowerShot SX230HS e un aparat de fotografiat cu un senzor CMOS de 12,1 megapixeli și cu procesor de imagine Digic 4. Pozele captate au formatul jpeg cu informații Exif 2.3. Pe partea de zoom stă foarte bine deoarece are zoom optic de 14x, iar cel digital e de 4x. Poate înregistra și filme, iar cel mai tare e că o poate face în format 1080p. Fișierele sunt de tip Mov, iar filmarea se face cu sunet stereo. Dimensiunea maximă unui videoclip poate fi de 4 giga sau 29 minute (HD ori FullHD) și 4 giga sau o oră dacă vorbim de calitare VGA (640 pe 480 pixeli). Ecranul de pe care se pot vedea rezultatele fotografierii are o dimensiune de 3 inci și sunt de părere că are o dimensiune corectă. Suportă mai multe tipuri de memorii printre care MMC, MMC plus, SD, SDHC și SDXC. Stă foarte bine și pe partea de conectivitate deoarece are PictBridge, USB pentru conectarea la PC, mini HDMI și audio-video.
Camera are și o baterie de tip Litiu Ion cu un acumulator NB-5L care are o durată de viață de 210 cadre. Aparatul a fost testat cu mai multe sisteme de operare și a fost declarat compatibil și cu Windows XP, Vista și 7, dar și cu Mac OS X 10.5. Ceva deosebit la acest aparat e faptul că are caracteristica de GPS tagging și acesta presupune că pozele vor avea inserate și coordonatele unde au fost luate.

Păreri pro şi contra

Pro: poate capta filme Full HD, senzorul CMOS e de 12 megapixeli, are zoom optic de 14x, suportă mai multe tipuri de carduri, are suport pentru cele mai importante sisteme de operare, are HDMI (mini), iar autonomia e destul de mare.
Contra: poate era interesant dacă ecranul era touch.

Preţuri (cel mai mic preţ)

1299 lei e un preț aproximativ pentru acest aparat, dar în opinia mea e destul de bun.

Alternative

SX30 IS e o alternativă ce ar trebui luată în considerare în special pentru acele persoane care vor un zoom optic mult mai mare.

Concluzie

Acest aparat fotografic digi Canon PowerShot SX230HS e unul dintre cele mai bune de pe piață și sunt de părere că firma Canon e numărul doi după Nikon.

Te-ar mai putea interesa