Canon PowerShot SX160 IS

Canon PowerShot SX160 IS este un aparat foto digital foarte bun care nu costă deloc mult venind ca o alternativă la PowerShot SX150IS. Principalele facilități oferite sunt fotografierea calitativă cu un senzor CCD și procesor de imagine DIGIC 4, filmarea la calitate 720p și posibilitatea alimentării de la baterii AA. Dacă vă interesează achiziția lui atunci trebuie știut că are un preţ bun Vezi prețul special de azi » care nu e deloc mare și normal că există posibilitatea extinderii garanției aparatului.

Poze

Momentan e disponibil doar pe culoarea neagră și din imaginile de alături vă puteți face o părere despre cum arată. Din imaginea a doua se poate vedea ecranul LCD despre care trebuie spus că e unul de 3 inci, deci foarte mare. Dacă vreți să vedeți imaginile la o calitate superioară atunci cred că ar trebui să profitați de portul HDMI din dotare.

Din față
Spatele

Specificaţii tehnice

Canon SX160 IS e un model cu senzor CCD de 16MP ceea ce presupune că o să facă niște poze foarte clare și mari. Normal că dispune de posibilitatea măririi obiectului care doriți să-l fotografiați deoarece are zoom optic 16x. Aveți posibilitatea de a folosi aparatul și la filmat la calitate HD, filmele fiind salvate ca *.mov, deci o mulțime de playere integrate în televizoare ar trebui să le poată reda fără probleme.

Păreri pro şi contra

Pro: are un preț foarte bun; caracteristicile sunt de top; portabilitatea este medie din moment de are undeva la 300 de grame, deci nu e tocmai un aparat compact; vine cu porturi utile; are bliț integrat; vine cu diferite efecte foto care vă vor ajuta la realizarea unor poze cât mai frumoase și personalizate în același timp; controlul se realizează prin intermediul butoanelor și nu prin atingerea ecranului ceea ce e foarte bine; filmarea se realizează cu sunet stereo.
Contra: vine doar pe negru.

Concluzie

SX160IS e un aparat accesibil de la Canon. Vine la pachet cu multe caracteristici utile, iar portabilitatea sa e bună. Eu zic că e un aparat foarte bun de dus și în vacanță deoarece bateriile pot ține până la 140 de poze, iar greutatea aparatului nu-i exagerată. Mai multe detalii legate de aparat vă puteți face din preview-ul video de alături.

Te-ar mai putea interesa