Canon PowerShot SX150IS

Acest aparat foto digital Canon PowerShot SX150IS de 14.1MP Black (e disponibil și în variantele Silver și Red) face parte din segmentul High-End datorită caracteristicilor tehnice dar și pentru că funcțiile sale sunt destul de utile în realizarea unor fotografii mai de calitate. Chiar dacă nu poate filma 1080p, poate filma la calitate 720p cu zoom optic 12x, IS inteligent și sunet stereo. IS inteligent ajută la reglarea automată a stabilizatorului optic și deci veți obține doar imagini clare. Ecranul LCD e de 3 inci și are o rezoluție foarte bună pentru vizionarea fotografiilor realizate cu camera foto. Astfel nu mai trebuie să copiați fotografiile pe PC pentru a selecta cele mai reușite. Pe lângă acestea, PowerShot SX150IS vine cu câteva efecte foto care mi se par destul de interesante în special dacă doriți fotografii mai creative. Un model mai compact și tot de la acest producător e IXUS 230HS. Dar dacă doriți calitate, optați pentru acesta chiar dacă nu e la fel de portabil. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din față
Din spate

Specificații tehnice

Senzorul CCD de 14.1MP e unu decent și e însoțit de un stabilizator de imagine și de procesorul de imagine DIGIC 4. Stabilizatorul de imagine e unul foarte avansat și care e ideal atunci când filmați subiecți aflați în mișcare. Obiectivul său are un zoom digital de 4x, un zoom optic 12x, lentile de 5.0 – 60 mm iar distanța minimă de focalizare e de 1 cm. La un așa preț nu veți găsi prea multe aparate foto cu un astfel de zoom optic și cu un stabilizator așa de bun (4 trepte cu IS inteligent). La capitolul de control al fotografiei are balans alb, sensibilitate ISO 80-1600 (sau Auto), funcții pentru detectarea feței, declanșare la zâmbet, fotografiere continuă, declanșare automată, diverse efecte foto și presetări.

Înregistrările realizate cu acesta pot fi salvate în format MOV pe cardul de memorie dar nu pot depăși 4GB sau 29 de minute. deci vă recomand un card de 4/8GB de tip SD/SDHC/SDXC. Din păcate, aparatul nu vine cu o baterie incorporată de tip Li-Ion, ci necesită baterii AA (care sunt incluse). În funcție de marca aleasă, autonomia poate să difere, dar pentru cele incluse veți filma 420 de minute sau puteți realiza circa 110 fotografii.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: chiar dacă nu e foarte compactă, calitatea fotografiilor e foarte bună (indiferent că fotografiați sau filmați), zoom puternic, mufă 3.5 mm și filmează HD cu sunet stereo.

Minusuri: nu are acumulator propriu.

Concluzie

Acest Canon PowerShot SX150IS e recomandarea mea pentru amatori sau pentru cei care au un buget limitat (doresc cea mai bună calitate în acei bani). Am pus și un clip cu despachetarea sa:

Lasă un comentariu