Canon PowerShot S100

Dacă vrei o cameră bună atunci îți recomand un aparat foto digital Canon PowerShot S100 de 12.1MP pe negru. Față de alte modele acesta poate film 1080p, adică Full HD, ecranul LCD din dotare e mare, are port HDMI, geo tagging la poze și clipuri și nu cântărește mai mult de 200 grame. Chiar dacă detaliile sale tehnice sunt de top, nu costă mult deoarece are un preţ bun Vezi prețul special de azi →. În general aparatele de la Canon sunt foarte fiabile, iar acesta având o garanție de 2 ani vă demonstrează prin asta fiabilitatea. Pe lângă garanția oferită de producător există și una oferită de unii comercianți prin care puteți să o extindeți până la 4 ani cu o sumă modică de 250 lei. Ceea ce e interesant este faptul că extensia de garanție vine la pachet cu service expres care e un serviciu care presupune că dacă aparatul se strică atunci va fi reparat și înapoiat în termen de 5 zile.

Poze

Din față
Setările GPS-ului

Specificaţii tehnice

După cum ziceam, PowerShot S100 are un senzor CMOS de 12,1 megapixeli care poate capta atât imagini cât și clipuri Full HD. Imaginile sunt salvare în mai multe tipuri de formate printre care cel mai important e cel *.jpeg cu informații Exif 2.3, iar clipurile sunt salvate ca *.mov. Ceea ce e interesant e faptul că aparatul are GPS pentru etichetarea pozelor și filmelor așa încât peste ani când revedeți capturile să vedeți locația exactă unde au fost captate. Poate că se vor găsi persoane care să întrebe dacă această cameră poate fi folosită pe post de sistem de navigație, iar eu zic că nu deoarece sistemul de operare e unul propriu și neputând să instalezi un program de navigație și hărți nu poți face nimic. În funcție de țară, aparatul are un utilitar cu hărți via Google și astfel poate fi folosit pe post de GPS, dar cum România nu prea „apare bine pe hartă” nu ar trebui să vă bazați că hărțile sunt exacte ori prezente.

Păreri pro şi contra

Pro: cel mai mult îmi place, pe lângă faptul că filmează 1080p, că are butoane și astfel poți utiliza rapid aparatul (nu am ceva cu aparatele care au doar ecran senzitiv, dar eu sunt obișnuit doar cu cel care au butoane, chiar dacă am unul cu ecran touch). Un alt plus, prin sumedenia de plusuri, ar fi faptul că are HDMI și astfel acest port vă va facilita vizionarea filmelor ori imaginilor pe un HDTV fără a fi nevoiți să descărcați pozele pe un calculator. Contra: chiar dacă aparatul e foarte capabil, prețul e unul cam mare.

Concluzie

Dacă mergi undeva în concediu și vrei un aparat mic în care să te poți baza atunci un Canon PowerShot S100 ar fi recomandarea mea. Știu că are un preț cam mare, spre deosebire de alte modele, dar acele modele sunt inferioare din punct de vedere al dotărilor. Alături e și un review video pe care ți-l recomand cu căldură.

Lasă un comentariu