Canon PowerShot A2600, aparat foto de 16MP cu card și husă

Canon PowerShot A2600 e un parat foto reușit având în vedere cât costă și ce oferă. E disponibil într-o variație de culori interesante pentru a putea să vă alegeți culoarea doriți. Eu vă recomand cea pe negru ori argintiu deoarece se asortează ușor iar designul e parcă mai elegant. Pe scurt, are un senzor de 16MP, zoom optic 5x, ecran de 3 inci, filmează HD, procesor de imagine performant etc. Deci oferă dotări de luat în considerare pentru un novice, ar dacă vă doriți ceva mai profesional, vă recomand cele cu obiectiv mare. Alternative sunt destule având în vedere numărul mare de producători care sunt pe acest segment. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Se poate observa că aparatul nu e complet colorat ci doar o porțiune, iar ecranul generos devine util pentru o partajare mai bună a fotografiilor realizate cu acesta.

Pe albastru
Pe albastru
Spatele
Spatele

Specificații tehnice

Senzorul său CCD de 16MP nu e cel mai grozav de pe piață dar din ce am observat, face poze clare și detaliate (în special pe parcursul zilei). Pentru o calitate mai bună a imaginii e nevoie și de un procesor de imagine performant și un stabilizator de imagine pe măsură. Obiectivul său oferă un zoom optic 5x, dar și unul digital de 4x (astfel că cel combinat e de 20x). Vă recomand să folosiți doar zoom-ul optic deoarece calitatea imaginii nu e prea grozavă cu zoom digital. Deci veți realiza fotografii mai reușite de la distanțe mai mici.

Pe partea de control al fotografiei are multe presetări. balans alb, efecte foto etc. Poate filma la calitate decentă dar nu se compară cu o cameră video (oricum filmează mai bine decât un telefon). Spre deosebire de alte aparte în același buget, acesta oferă un ecran foarte mare – 3 inci. Astfel puteți alege fotografiile mai reușite fără a le mai copia pe laptop.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: vine cu card și husă, filmează decent, imagini clare da l a distanțe mici și medii, funcția zoom plus 10x etc.

Minusuri: autonomie cam mică oferită de bateria sa.

Concluzie

Acest Canon PowerShot A2600 e o alegere bună în acest buget și probabil niște baterii alcaline ori pe bază de litiu ar fi oferit o autonomie mai mare, însă o baterie ca a acestui aparat vă poate scuti de niște bani. Jos am pus o prezentarea a acestui aparat foto:

Lasă un comentariu